Mitropolitul Andrei la inceputul Postului Nasterii Domnului: Pe primul loc trebuie sa ramana pregatirea spirituala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Andrei la începutul Postului Nașterii Domnului: Pe primul loc trebuie să rămână pregătirea spirituală

[2023-11-16]
de Alexandru Boboc

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a transmis marți un mesaj la începutul Postului Nașteri Domnului în care îndeamnă la prioritizarea pregătirii sufletești.
„E adevărat că pentru Crăciun ne pregătim și din punct de vedere material, făcându-ne rost de cele necesare sărbătorii, dar pe primul loc trebuie să rămână pregătirea spirituală. Colindăm, facem rost de pom frumos, ne preocupăm de cei săraci, dar să nu uităm de suflet”, a subliniat Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Înaltpreasfinția Sa a explicat c㠄sufletul și-l curățește omul prin spovedanie”, argumentând c㠄la utrenia din 23 decembrie cântăm: ‹Pe mine cel ce am ajuns peșteră de tâlhari, arată-mă, Doamne, Cel ce în peșteră Te-ai născut, locaș al Tău și al Tatălui și al dumnezeiescului Tău Duh›”.
„Sufletul este o colibă întunecată și Vasile Voiculescu, în poezia ‹Colind›, ne spune cum îl luminăm: prin Spovedanie și Împărtășanie. ‹În coliba-ntunecată/ Din carne și os lucrată/ A intrat Hristos deodată./ Nu făclie ce se stinge,/ Nu icoană ce se frânge,/ Ci El Însuși, trup si sânge/ Preschimbat pentru făptură/ Într-o scumpă picătur㛔.
„În ultima parte a poeziei ne dă un îndemn contaminant: ‹Și noi, Doamne, ne-am sculat/ Colibele-am curățat/ Uși, ferestre, toate-s noi,/ Doamne, intră și la noi›” a evidențiat Mitropolitul Andrei.
„Perioada postului ne ajută să facem această lucrare minunată. De aceea ne gândim la toți cei dragi, la dumneavoastră care veți citi aceste rânduri, dorindu-vă un post cu multă liniște și pace sufletească”, a transmis IPS Andrei la finalul mesajului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 37, Ultimul acces: 2023-12-10 13:32:30