Arhiepiscopul Alba Iuliei a oferit distinctii membrilor Operatiunii Sabre - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Alba Iuliei a oferit distincții membrilor Operațiunii Sabre

[2023-11-17]
de Alexandru Boboc

Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a oferit miercuri distincții și diplome membrilor Operațiunii Sabre din România.
Voluntarii Operațiunii Sabre conduși de colonelul Steve Worrall au vizitat Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.
În semn de apreciere și prețuire pentru activitatea desfășurată și pentru sprijinul oferit comunităților românești, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu i-a acordat domnului Steve Worrall Ordinul „Credință și Unire”, iar ceilalți membri ai Operațiunii Sabre au primit Diplome de aleasă cinstire.
Organizația, recunoscută pentru numeroasele binefaceri realizate în România, a fost înființată în anul 2013 de către ofițerul col. Steve Worrall, împreună cu un grup de colegi voluntari de la Shropshire Fire and Rescue Service (SFRS) din Marea Britanie.
Operațiunea Sabre furnizat peste 50 de vehicule de stingere a incendiilor pe teritoriul României. Peste 30 de autospeciale similare au fost oferite comunităților din județul Mureș, iar alte 20 de vehicule complet echipate au fost furnizate județelor Alba, Brașov, Bihor și Harghita.
Col. Steve Worrall a depus eforturi considerabile pentru a crea parteneri de încredere în România cu obiectivul și viziunea comună de a îmbunătăți atât securitatea în caz de incendiu, cât și sistemul de sănătate și bunăstarea comunităților din Transilvania aflate în lipsuri.
În acest sens, au fost realizate reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Alba și Mureș, Crucea Roșie Târgu-Mureș, Trustul „Mihai Eminescu”, dar și cu numeroasele cămine, școli și grădinițe susținute de Operațiunea Sabre.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 54, Ultimul acces: 2023-12-11 02:53:41