„Daca timpul e umplut de preocuparea de a fi mai buni, el trece altfel si nu mai simtim atata nostalgie in trecerea lui”, a spus Episcopul Ignatie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Dacă timpul e umplut de preocuparea de a fi mai buni, el trece altfel și nu mai simțim atâta nostalgie în trecerea lui”, a spus Episcopul Ignatie

[2018-01-03]
de Iulian Dumitrașcu

În noaptea trecerii dintre ani, Preasfințitul Părinte Ignatie a slujit la Catedrala Episcopală din Huși. În mesajul său, adresat celor prezenți, Preasfinția Sa i-a îndemnat la o mai bună chivernisire a timpului, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.
‘Este foarte important, în conștientizarea faptului că suntem trecători, să ne chivernisim bine timpul. Însă nu putem să-l chibzuim bine, dacă nu îl conștientizăm ca dar al lui Dumnezeu. Dacă timpul e umplut de preocuparea de a fi mai buni, el trece altfel, nu mai simțim atâta nostalgie în trecerea lui. Toți avem conștiinta că nu suntem veșnici, dacă reusim ca timpul să-l umplem de credință, de rugăciune, el se poate converti, poate deveni un timp al petrecerii cu Dumnezeu’, a spus ierarhul.
În final, explicând cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care îi îndemna pe efeseni s㠄răscumpere vremea”, Preasfințitul Ignatie a afirmat că putem să chivernisim timpul cu mai multă înțelepciune: ‘să fie vreme de mai multă apropiere, de mai multă răbdare, de îngăduință unii față de altii, mai ales atunci când mai descoperim câte o neputință, o deficiență a celui de lângă noi’.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 235, Ultimul acces: 2019-06-16 14:22:04