Credinciosii sibieni s-au rugat impreuna cu Mitropolitul Ardealului in prima zi a anului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Credincioșii sibieni s-au rugat împreună cu Mitropolitul Ardealului în prima zi a anului

[2018-01-03]
de Gheorghe Anghel

În prima zi a anului 2018, credincioșii sibieni s-au rugat împreună cu Mitropolitul Ardealului. În noaptea dintre ani, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos urmat de rugăciuni de mulțumire și de intrare în Anul Nou. În cursul dimineții, Ierarhul a liturghisit în catedrala Mitropolitană din Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.
La final Părintele Mitropolit i-a binecuvântat pe credincioși și le-a urat un an plin de bucurii și împliniri sub ocrotirea Preasfintei Treimi.
În prima zi din an, la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare și la praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană. De asemenea, ierarhul și soborul slujitor au oficiat slujba Te Deum-ului la începutul noului an.
„Am adus slavă Bunului Dumnezeu prin cea mai frumoasă creație a cultului nostru, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, în zi de prăznuire a acestui sfânt, zi în care am prăznuit și Tăierea Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos și în același timp, pentru că suntem părtași vieții sociale. La slujba de Te Deum I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră în cursul anului trecut, dar mai ales ne-am rugat cu insistență asupra continuării acestor daruri peste noi în anul în care am intrat”, a spus ierarhul la final.
Pentru a se uniformiza diversele practici și pentru a nu muta slujba Te Deum-ului din locul consacrat ei, anume după Sfânta Liturghie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în ședința din 17 februarie 2011, ca în noaptea trecerii dintre ani să se săvârșească Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, însoțit de rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de rugăciuni la intrarea în noul an.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2836, Ultimul acces: 2019-06-16 18:37:11