Sfantul Vasile cel Mare cinstit la Catedrala Arhiepiscopala din Galati. IPS Casian s-a rugat cu credinciosii la inceput de an - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Vasile cel Mare cinstit la Catedrala Arhiepiscopală din Galați. IPS Casian s-a rugat cu credincioșii la început de an

[2018-01-03]
de Iulian Dumitrașcu

În prima zi a anului 2018, la praznicul Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, IPS Casian a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, împreună cu preoții și diaconii slujitori la acest sfânt locaș, precum și cu credincioșii prezenți.
Cu acest prilej, din patrimoniul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost adusă racla ce adăpostește un fragment din sfintele moaște ale marelui Vasile, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, pentru a fi venerate de credincioșii prezenți la slujbă în această zi.
După Sfânta Liturghie de la Catedrala Arhiepiscopală, Părintele Arhiepiscop a binecuvântat copiii și tinerii aflați în grija Așezământului Social-Filantropic Sfântul Vasile cel Mare din Galați.
Copiii au participat mai întâi la Sfânta Liturghie săvârșită în capela din cadrul Așezământului, ocrotită de Sf. Vasile cel Mare și Sf. Cuv. Parascheva.
La slujbă au luat parte și monahiile mănăstirii care se află în incinta Așezământului, precum și numeroși credincioși din municipiul Galați.
În continuare, ierarhul a săvârșit slujba de Te Deum și a ținut un cuvânt în care a evidențiat importanța rugăciunii, a educării tinerilor și a filantropiei creștine, desfășurate cu sârguință în această casă a bisericii.
La final, după tradiție, cei prezenți la eveniment au fost invitați la agapa frățească.
Așezământul Filantropic Sfântul Vasile cel Mare din Galați, a fost înființat ca orfelinat de fete în perioada interbelică (1936-1939), de vrednicul de pomenire Episcopul Cosma Petrovici al Dunării de Jos. După 50 de ani de confiscare de regimul comunist, la inițiativa și în urma demersurilor făcute de chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, în acea vreme Episcop al Dunării de Jos, clădirea a fost retrocedată, după care s-au efectuat ample lucrări de reamenajare și dotare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1866, Ultimul acces: 2019-06-16 01:59:58