„Clerus App” – aplicatie pentru predici de la Congregatia pentru Cler - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Clerus App” – aplicație pentru predici de la Congregația pentru Cler

[2018-01-04]
Aplicație pentru predici
Congregația pentru Cler, în colaborare cu Secretariatul pentru Comunicații, a lansat o aplicație pentru mobile dedicată predicilor. Numele ei este „Clerus App” și poate fi descărcată gratuit din Google Play, unde a fost publicată încă din 19 decembrie anul trecut, pentru telefoanele cu Android. A doua zi a apărut și în magazinul App Store, pentru cei ce folosesc iOS.

Aplicația este dedicată în primul rând preoților, și în general celor care doresc să aibă un comentariu pe marginea cuvântului lui Dumnezeu. Concret vor fi oferite săptămânal, în general joia, sugestii celor care doresc să aprofundeze și să mediteze asupra lecturilor de la Liturghia duminicală. Autorul textelor incluse în aplicație este pr. Marko Ivan Rupnik (n. 28 noiembrie 1954), artist, teolog și iezuit. Este cunoscut pentru multe mozaicuri precum cele din capela „Redemptoris Mater” din Vatican, dar și pentru cărți, unele traduse în română la Editura Galaxia Gutenberg.
Aplicația oferă câteva facilități tehnice precum dimensionarea caracterelor folosite la afișare, luminozitatea, fundalurile… Se pot adăuga note, iar ajutorul pentru predici poate fi descărcat și off-line. Nu lipsește dimensiunea socială, cu posibilitatea partajării textelor pe diverse rețele. Pe moment aplicația e doar în italiană, dar se dorește adăugarea și a altor limbi.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 311, Ultimul acces: 2019-06-15 20:21:45