„Harul lui Dumnezeu este forta principala care transforma viata interioara a omului”, a spus PF Kirill in noaptea de Anul Nou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Harul lui Dumnezeu este forța principală care transformă viața interioară a omului”, a spus PF Kirill în noaptea de Anul Nou

[2018-01-04]
de Iulian Dumitrașcu

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii s-a rugat în noaptea dintre ani cu credincioșii prezenți în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Preafericirea Sa le-a transmis c㠑Harul lui Dumnezeu este forța principală care transformă viața interioară a omului’, notează site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse.
Patriarhul Moscovei a rostit cuvântul său înainte de oficierea slujbei de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu pe parcursul anului ce a trecut. De asemenea, prin această ceremonie religioasă, a spus Preafericirea Sa, ‘este cerută binecuvântarea lui Dumnezeu pentru anul următor’.
În omilia sa, Părintele Patriarh a insistat că e necesar să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ajutorul oferit.
‘Faptul că suntem în viață, sănătoși și ne-am adunat în biserică, mărturisesc bunătatea divină’, a spus Patriarhul Rusiei, accentuând că trebuie să mulțumim lui Dumnezeu atât pentru bucuriile, cât și pentru încercările prin care am trecut.
La final, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a îndemnat la rugăciune pentru a obține binecuvântarea și ajutorul lui Dumnezeu.
‘Trebuie să ne rugăm pentru ca Domnul, cu mila Lui, să nu uite patria noastră, pentru întărirea credinței ortodoxe, pentru ca tinerii și copiii noștri să crească în înțelepciune, iubire, curăție și credință. Pe lângă propriile eforturi, avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu’, a subliniat Preafericirea Sa.
Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova a fost construită în timpul regimului țarist în secolul al XIX-lea, demolată de Stalin în anii ‘30 ai secolului XX și refăcută în anii ‘90 ai aceluiași secol în timpul puterii post-sovietice de la Kremlin.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 302, Ultimul acces: 2019-06-15 13:29:43