IPS Casian: Prezenta credinciosilor in sfintele biserici la inceputul unui nou an civil arata unitatea de credinta si de neam - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Casian: Prezența credincioșilor în sfintele biserici la începutul unui nou an civil arată unitatea de credință și de neam

[2018-01-04]
de Iulian Dumitrașcu

În Catedrala Arhiepiscopală din Galați, IPS Casian a oficiat Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos și a rostit rugăciuni doxologice. Ierarhul a explicat că prezența credincioșilor în biserici în noaptea dintre ani exprim㠑unitatea de credință și de neam’.
La cumpăna dintre ani, în toate bisericile și mănăstirile Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost oficiată rânduiala liturgică specifică.
Părintele Arhiepiscop, în cuvântul rostit, a subliniat c㠑prezența numeroasă a credincioșilor la sfintele biserici, la începutul unui nou an civil, arată unitatea de credință și de neam și este manifestarea cea mai sinceră ce izvorăște din dragostea noastră față de Dumnezeu și față de aproapele’.
La final, fiecare credincios a avut posibilitatea de a gusta alimente tradiționale, specifice perioadei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 297, Ultimul acces: 2019-06-14 16:29:44