Sfantul Serafim de Sarov a fost sarbatorit la Biserica „Sfantul Nico­lae”-Tabacu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Serafim de Sarov a fost sărbătorit la Biserica „Sfântul Nico­lae”-Tabacu

[2018-01-04]
de Gheorghe Anghel

Sfântul Serafim de Sarov a fost sărbătorit marți în Capitală, la Biserica „Sfântul Nico­lae”-Tabacu. În lăcașul de cult se află un fragment din moaștele Sfântului Serafim. Odoarele au fost dăruite comunității ortodoxe ruse din București de Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, prezent la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în toamna anului 2017.
În omilia rostită în cadrul Sfintei Liturghii, părintele coslujitor Vlad Ioan Vlaicu a vorbit despre viața Sfântului Cuvios Serafim de Sarov și experien­ța duhovnicească a dobândirii Duhului Sfânt.
La final, părintele paroh Eugeniu Rogoti a transmis binecuvântarea Preafericitului ­Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru comunitatea Parohiei „Sfântul Nico­lae”-Tabacu și pentru comunitatea ortodoxă rusă, îmbisericită la această parohie.
„Mulțu­mim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru odorul de mare preț al moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov pe care ni l-a oferit de curând și pentru permanenta purtare de grijă față de biserica unde se roagă și comunitatea ortodoxă rusă din București. Îi așteptăm pe credin­cioșii care au evlavie la Sfântul Serafim ­și la sărbătoarea aflării cinstitelor sale moaște, în 19 iulie”, a ­declarat părintele paroh ­Eugeniu Rogoti pentru Ziarul Lumina.
Răspunsurile ­liturgice au fost oferite de membri ai Grupului „Nectarie Protopsaltul”, ­conduși de Gabriel Duca.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2855, Ultimul acces: 2019-06-16 16:30:25