Muzeele Vaticanului vor avea o noua poarta de intrare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Muzeele Vaticanului vor avea o nouă poartă de intrare

[2018-01-11]
Muzeele Vaticanului
Direcțiunea Muzeelor Vaticanului lucrează la un proiect care vizează realizarea unei noi intrări la Muzee și o mai bună organizare a vizitei în Capela Sixtină, a afirmat directoarea Muzeelor, dr. Barbara Jatta, într-un amplu interviu acordat Radio Vatican. Printre obiectivele proiectului se numără organizarea de noi trasee pentru cei șapte kilometri care străbat încăperile Muzeelor, includerea unor secțiuni și colecții mai puțin frecventate și, mai ales, posibilitatea de a transforma parcursul preferențial către Capela Sixtină într-unul mai puțin restrictiv în raport cu celelalte secții muzeale.

Proiectul de extindere include o sală de conferințe mai spațioasă, o nouă sală de expoziții dedicată unor tematici de dimensiuni medii, noi angajări de custozi pentru spațiile mai puțin vizitate și cursuri de formare pentru ghizii grupurilor organizate. Noutatea principală, a subliniat dr. Barbara Jatta, o reprezintă realizarea unei noi intrări la Muzee, nu departe de actuala intrare, prin care se intră imediat în zona Muzeului Gregorian profan sau în Grădina Pătrată. La baza proiectului se află și motive etice, a mai subliniat directoarea Muzeelor, care a spus că, dincolo de valoarea artistică, „Muzeele Vaticanului constituie și o mărturie de credință și devoțiune creștină. Este de neconceput ca un vizitator să nu aibă acces din cauza numărului limitat, din motive de spațiu sau dintr-o slabă organizare”.
Barbara Jatta a anticipat și câteva surprize pentru sfârșitul anului 2018, printre noutățile care vor întâmpina marele public numărându-se încheierea lucrărilor de restaurare a Bătăliei de la Podul Milvio, din Stanțele lui Raffaello, o expoziție în Mexic și una în pregătire pentru luna decembrie cu exponate din Rusia.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1075, Ultimul acces: 2024-04-13 21:06:39