Se va inaugura un Centru focolar la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Se va inaugura un Centru focolar la Iași

[2018-01-11]
biserica Sf. Tereza din Iași
11.01.2018, Iași (Catholica) - Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la ora 11.00, va fi inaugurat Centrul de spiritualitate al Mișcării Focolarelor din Iași. Sfânta Liturghie, prezidată de PS Petru Gherghel, de Iași, avându-i concelebranți pe PS Aurel Percă, auxiliar de Iași și PS Anton Coșa, de Chișinău, va avea loc în biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” (șos. Nicolina, 6) și va fi urmată de un scurt program la care sunt invitați să rămână toți participanții.
Mișcarea Focolarelor sau Opera Preasfintei Maria este una dintre noile mișcări ecleziale care a început în Italia în anul 1943. Spiritualitatea care însuflețește membrii mișcării a încolțit în timpul celui de-al doilea război mondial când Chiara Lubich împreună cu câteva tinere prietene, în pofida atrocităților războiului, experimentau într-un mod nou că Dumnezeu este iubire. În timp ce în jurul lor totul se prăbușea, au înțeles că doar Dumnezeu este cel care rămâne și au hotărât să îl aleagă pe Dumnezeu ca ideal al vieții lor. În adăposturi, sub bombardamente, citeau cuvintele Evangheliei și au redescoperit porunca cea nouă a lui Isus: „Iubiți-vă precum Eu v-am iubit pe voi”. Trăirea dragostei creștinești atât în focolar cât și față de toate celelalte persoane au chemat printre ele prezența lui Isus, după cum El a promis: „unde doi sau trei sunt adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”. Au fost mișcate în mod deosebit de rugăciunea lui Isus către Tatăl: „ca toți să fie una” și au simțit că sunt chemate să își dăruiască viața pentru ca aceasta să se înfăptuiască.
Spiritualitatea de comuniune care ne face să experimentăm iubirea trăită în comunitățile primilor creștini a atras oameni de toate vârstele și categoriile sociale. Este răspândită astăzi în 188 de țări de pe toate continentele și numără aproximativ cinci milioane de aderenți aparținând diferitelor popoare, rase, culturi și religii. În România, Mișcarea Focolarelor este prezentă din anul 1981, având în momentul de față un centru la București, două la Cluj, iar acum și în Iași. Pe lângă cele câteva sute de membri, sunt câteva mii de aderenți și de simpatizanți. În acest an, în care comemorăm 10 ani de la trecerea la cele veșnice a Chiarei Lubich, fondatoarea Mișcării Focolarelor, România se îmbogățește cu un nou centru al spiritualității unității, cu un focolar pentru care îi suntem recunoscători lui Dumnezeu și păstorilor noștri. (Marta Andro pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2621, Ultimul acces: 2024-04-15 04:55:52