Simpozion la Ierusalim | Pregatiri pentru Conferinta inaugurala din 2019 a Asociatiei Teologice Ortodoxe Internationale (IOTA) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Simpozion la Ierusalim | Pregătiri pentru Conferința inaugurală din 2019 a Asociației Teologice Ortodoxe Internaționale (IOTA)

[2018-01-13]
de Iulian Dumitrașcu

Zeci de teologi din mediul academic mondial au participat în perioada 10 – 12 ianuarie la Simpozionul internațional cu tema Reflecții privind viitorul Ortodoxiei mondiale care a loc la Ierusalim. Evenimentul a fost organizat de Asociația Teologică Ortodoxă Internațională (IOTA).
Scopul reuniunii a fost definirea viziunii organizaționale și pregătirea conferinței inaugurale care se va desfășura la Iași la începutul anului 2019, potrivit Trinitas Tv.
Simpozionul a fost deschis de Paul Gavrilyuk, președintele Asociației, care a realizat o scurtă prezentare a instituției.
În continuare, coordonatorii științifici ai grupurilor tematice de lucru au prezentat și supus spre dezbatere declarațiile de viziune, astel încât la finalul simpozionului să poată fi definită viziunea organizațională a asociației.
Grupul teologilor români a fost reprezentat de Alexandru Tudorie, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, care a prezentat aspecte privind specificul ortodoxiei românești și contribuția teologilor români la dialogul panortodox.
Paul Gavrilyuk a apreciat c㠑întâlnirea din aceste zile a fost foarte productivă’, deoarece ‘am avut posibilitatea să exprimăm viziunea principală a organizației noastre’.
În timpul întrunirii, s-au purtat discuții legate de viitorul teologiei ortodoxe, pornind de la diferitele domenii ale teologiei, a spus Cătălin Jekel, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor.
Conferința inaugurală a Asociației Internationale a Teologilor Ortodocsi, intitulată Unitate panortodoxă și sinodalitate, se va desfășura la Iași în 9-12 ianuarie 2019.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1323, Ultimul acces: 2024-04-16 09:29:51