Ungaria | PS Siluan a binecuvantat cu Agheasma Mare institutiile romanesti din Giula - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ungaria | PS Siluan a binecuvântat cu Agheasmă Mare instituțiile românești din Giula

[2018-01-12]
de Iulian Dumitrașcu

La câteva zile după Praznicul Botezului Domnului, instituțiile românești din Giula au fost binecuvântate, prin stropire cu Agheasmă Mare, de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria.
Astfel, au fost sfințite marți Consulatul General al României la Giula și Reședința Domnului Consul General, Grădinița Românească, unde învață un număr de 115 copii, împărțiți în 4 grupe, Școala Generală, Căminul de elevi și Liceul Românesc Nicolae Bălcescu, unde învață în total un număr de 425 de elevi, Expoziția Muzeală Permanentă a Episcopiei din Ungaria, inaugurată în 2014.
De asemenea, au fost binecuvântate sediile Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Centrului de Documentare și Informare al AȚRU, al revistelor săptămânale Foaia Românească și Cronica, al Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU), dar și casele unor credincioși din Giula.
Peste tot, ierarhul a fost întâmpinat cu mare bucurie, de copii și elevi, dar și de cadrele didactice și conducătorii instituțiilor românești din Giula care au primit binecuvântarea prin stropirea cu Agheasmă Mare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1209, Ultimul acces: 2024-04-05 05:20:56