PS Antonie de Orhei isi aniverseaza ziua onomastica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Antonie de Orhei își aniversează ziua onomastică

[2018-01-17]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, își aniversează miercuri ziua onomastică. Cu acest prilej, Părintele Patriarh Daniel a transmis Preasfinției Sale un mesaj de felicitare.
Preasfințitul Părinte Antonie s-a născut în 29 mai 1963 la Hârbovăț, raionul Anenii Noi din Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Chișinău, precum și Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași. Din anul 1995 acesta a îndeplinit responsabilități administrative, misionare, culturale și mediatice în Mitropolia Basarabiei.
În ședința din 22 mai 2014, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Telembici în postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului cu titulatura Antonie de Orhei.
Hirotonia a avut loc în data de 24 mai 2014, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Patriarhală din București. Sfânta Liturghie și hirotonia au fost oficiate de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1346, Ultimul acces: 2024-04-11 00:00:49