Ziua de cinstire a Sfintilor Chiril si Metodie va deveni sarbatoare nationala in Serbia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua de cinstire a Sfinților Chiril și Metodie va deveni sărbătoare națională în Serbia

[2018-01-16]
Publicat de Sorin Ionițe 16.01.2018
Vladan Bukosavlevic, Ministrul sârb al Culturii și Informării, a declarat că este sigur că în acest an ziua de cinstire a Sfinților Chiril și Metodie va fi celebrată ca sărbătoare oficială de stat. Ministrul a subliniat faptul că acest lucru va reprezenta o „umplere a decalajului cultural dintre Serbia și alte națiuni slave”.
„În prezent, suntem singura țară slavă în care ziua Sfinților Chiril și Metodie nu este o sărbătoare de stat. Toate celelalte țări o celebrează ca sărbătoare națională și zi nelucrătoare”, a declarat Bukosavlevic săptămâna trecută la o conferință de presă, conform orthochristian.com.
Cu toate acestea, Vladan Bukosavlevic a mai spus că propunerea actuală a ministerului pe care îl conduce este ca ziua de cinstire a Sfinților Chiril și Metodie să devină sărbătoare de stat, dar să rămână zi lucrătoare.
Motivele inițiativei, potrivit ministrului, sunt foarte clare, având în vedere semnificația Sfinților Chiril și Metodie pentru întreaga lume slavă: „Vorbim despre fundația noastră istorică și culturală”, a spus el.
Sfinții Chiril și Metodie s-au născut la începutul secolului al IX-lea în Tesalonic într-o familie senatorială. Cei doi frați au devenit misionari creștini printre slavii din Moravia și Pannonia. Prin munca lor asiduă, au influențat fundamental dezvoltarea culturală a acestor popoare, dobândind, ca urmare, titlul de „Apostolii slavilor”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1330, Ultimul acces: 2024-04-15 01:43:55