Poetul national a fost comemorat la Seminarul Teologic din Galati in prezenta IPS Casian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Poetul național a fost comemorat la Seminarul Teologic din Galați în prezența IPS Casian

[2018-01-16]
de Sorin Ionițe

De Ziua Culturii Naționale, Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galați a organizat un eveniment menit să omagieze personalitatea poetului național Mihai Eminescu, la 168 ani de la naștere. La manifestări a fost prezent IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.
Împreună cu chiriarhul locului, elevii și cadrele didactice ale instituției au participat la o slujbă de pomenire oficiată în capela seminarului pentru poetul Mihai Eminescu.
Elevii de la clasele primare au prezentat un program cultural dedicat marelui poet în care au intonat cântece și au recitat poezii, notează site-ul oficial al Eparhiei.
Evenimentul a continuat în Sala de Conferințe a Seminarului gălățean, unde Chiriarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de omagiere a poetului național Mihai Eminescu.
De asemenea, mai mulți tineri seminariști au recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu, după care au fost lansate dezbateri libere pe tema vieții și operei geniului literaturii românești.
La final, cei prezenți au ascultat, într-o înregistrare a actorului Dorel Vișan, câteva din poeziile eminesciene reprezentative.
În aceeași zi, la statuia lui Mihai Eminescu din parcul care-i poartă numele, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și de învățământ din municipiu au participat la o serie de manifestări culturale dedicate poetului național.
Actorii Teatrului Dramatic „Fani Tardini“, elevi seminariști și studenți, dar și numeroși iubitori de ai marelui poet, au evocat personalitatea lui Mihai Eminescu, au recitat poezii și au interpretat cântece și scenete care ilustrează personalitatea și opera celui care a însuflețit cultura românească.
Pe ritmuri de fanfară, cei prezenți au depus coroane și jerbe de flori la statuia lui Eminescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1312, Ultimul acces: 2024-04-13 02:03:19