Papa Francisc catre tineri: Credinta este o aventura - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc către tineri: Credința este o aventură

[2018-01-17]
Întâlnirea cu tinerii
La întâlnirea cu tinerii, din a doua zi plină în Chile, Papa Francisc a afirmat că credința este o aventură măreață, una care dă tinerilor inspirația pentru a depăși dificultățile și a visa cu curaj. „Știu că inimile tinerilor chilieni visează, și că visele sunt mari, ca aceste pământuri să nască experiențe ce se răspândesc și înmulțesc de-a lungul diferitelor țări ale continentului”, a afirmat el. „Cine a inspirat aceste vise? Au fost tineri ca voi, care au fost inspirați să experimenteze aventura credinței”, a spus el pe 17 ianuarie, în Bazilica Fecioarei de la Carmel, din Maipu, suburbie a capitalei, Santiago. „Căci credința incită tinerii să aibă simțul aventurii, o aventură ce îi face să traverseze peisaje de necrezut, terenuri aspre și istovitoare”, a mai explicat, adăugând că tinerilor le plac aventurile și provocările.

Papa Francisc s-a adresat tinerilor la întâlnirea de la Sanctuarul național de la Maipu, care include Bazilica dedicată Fecioarei de pe Muntele Carmel, patroana și regina țării. Întâlnirea s-a încadrat în vizita apostolică din 15-22 ianuarie ce cuprinde Chile și Peru. Printre cei prezenți a fost un grup ce a participat la începutul lunii la un proiect misionar de 10 zile, în anticiparea venirii Papei. Proiectul a inclus peste 2.500 de studenți, care au mers în 90 de comunități rurale din Chile pentru a împărtăși credința, a conduce activități de tineret și a construi capele. În timpul întâlnirii, studenții i-au oferit Papei un steag semnat de toți cei care au participat la proiect, precum și un model la scală de capelă rurală, reprezentând evanghelizarea periferiilor.
Sfântul Părinte a spus că Sanctuarul național unde avea loc întâlnirea „este o casă atât pentru pământ cât și pentru cer. O casă pentru Chile, o casă pentru voi, dragi tineri, unde Fecioara de la Carmel vă așteaptă și vă primește cu inima deschisă.” Așa după cum a însoțit națiunea și pe oamenii ei în acești ultimi 200 de ani, dorește să vă însoțească și pe voi și visele pe care Dumnezeu le-a așezat în inimile voastre, a spus el. „Visați la libertate, visați la bucurie, visați un viitor mai bun.” A spus apoi povestea unui tânăr care i-a spus cândva cât de nefericit este când i se descarcă bateria de la mobil sau când nu se poate conecta la internet. Tânărul a spus că atunci se simte „deconectat de la lume”.
Același lucru se poate întâmpla și în credința noastră: „După o vreme de mers pe drum sau după un start înflăcărat, sunt momente când, fără să ne dăm seama, ‘lățimea de band㒠scade și ne pierdem conexiunea, puterea. Atunci devenim nefericiți și ne pierdem credința, ne simțim deprimați și apatici, și începem să vedem totul într-o lumină proastă.” Isus este „conexiunea” noastră la internet, a continuat el. Fără o relație bună cu Isus, putem deveni frustrați și iritați, începând poate chiar să credem că nimic nu contează sau că nimic nu schimbă lucrurile. „Mă îngrijorează faptul că, odată ce pierd ‘conexiunea’, mulți cred că nu au nimic de oferit; se simt pierduți. Niciodată să nu credeți că nu aveți nimic de oferit sau că nimănui nu îi pasă de voi. Niciodată!”, a subliniat Pontiful.
Referindu-se la Sf. chilian Alberto Hurtado, a spus că acesta poate fi o călăuză bună pentru tineri privind modul în care să își aprindă inimile „cu focul care păstrează vie bucuria”, adică cu Isus. „Parola” Sf. Alberto pentru a ajunge la fericire era să se întrebe: „Ce ar face Cristos în locul meu?” Sfântul Părinte le-a cerut tinerilor să își noteze această întrebare în telefon și să și-o pună des. I-a invitat să se întrebe „la școală, la universitate, în aer liber, cu prietenii, la muncă, când sunteți luați în râs: ‘Ce ar face Cristos în locul meu?’ Când dansați, când vă jucați sau urmăriți diverse sporturi: ‘Ce ar face Cristos în locul meu?'” Singura cale de a înscrie ceva în inimă, ca o parolă, este să folosești acel ceva mereu, zi de zi. De aceea, „oriunde sunteți, cu oricine sunteți și oricând vă întâlniți”, întrebați-vă: „Ce ar face Isus?” „Va veni vremea când o veți ști pe de rost și va veni ziua când, fără să vă dați seama, inima voastră va bate ca inima lui Isus.”
„Dragi tineri, fiți curajoși, mergeți fără teamă să vă întâlniți prietenii, persoanele pe care nu le cunoașteți sau pe cei aflați în situații dificile”, le-a spus el. „Mergeți cu singura promisiune pe care o avem: că oriunde veți fi […] veți fi mereu ‘conectați’; va fi mereu o ‘putere de alimentare’. Nu veți fi niciodată singuri. Vă veți bucura mereu de compania lui Isus, a Mamei Sale și a comunității.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1230, Ultimul acces: 2024-04-16 02:38:02