Incaltaminte de iarna pentru locuitori din Rotari. Produsele au fost oferite de voluntarii Paraclisului Catedralei Nationale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Încălțăminte de iarnă pentru locuitori din Rotari. Produsele au fost oferite de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale

[2018-01-19]
de Iulian Dumitrașcu

Peste o sută de perechi de încălțăminte pentru iarnă au fost dăruite miercuri de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului unor persoane cu o situație financiară fragilă din Rotari – Prahova. Produsele au fost oferite cu sprijinul Timex Prod Com SRL din Bucuresti, după cele o sută de perechi care au fost distribuite săptămâna trecută sătenilor din Cioceni.
La această ediție oferta a fost una diversificată. Astfel, au fost împărțite diverse modele de încălțăminte pentru iarnă destinate celor trei categorii: damă, copii și bărbați. Important de menționat este că fiecare beneficiar a avut posibilitatea să-și aleagă numărul potrivit.
‘Am vesta de voluntar pe mine, chiar am ajutat oamenii și pe Părintele din localitate îl ajut mereu. Sunt aproape de el, merg prin sat, îl ajut cu icoana, cu Botezul, dar ajut și prin biserică. Vin la biserică pentru mine, pentru Dumnezeu, pentru credință ca să mă ajute Dumnezeu când îmi e greu’, a menționat un elev care a primit o pereche de ghetuțe.
Pr. Paroh Anghelines Gelu Gabriel din Parohia Rotari, Protoieria Urlați, a subliniat că acțiunea desfășurată a avut un impact pozitiv asupra enoriașilor pe care îi păstorește.
‘Vizita voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost pentru noi o mare bucurie și în același timp o mulțumire sufletească, deoarece membrii comunității sunt oameni credincioși și iubitori de Dumnezeu. Pe lângă dragostea liturgica de la Sfântul Altar, nu facem altceva decât să răspândim și dragostea aceasta de ajutorare și a filantropiei pe care Biserica Ortodoxă Română o promovează cu multă demnitate, credință și cu împlinirea faptei cele bune’, a spus Pr. Paroh.
Sorina Aurica, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a evidențiat care e momentul optim pentru a face daruri: ‘Sărbătorile au trecut, însă, după cum Părintele Arhimandrit Ciprian ne învață de fiecare dată, fiecare zi este un prilej de a fi alături de oameni, de a dărui din ceea ce avem’.
Voluntarii vor reveni în curând în localitatea Rotari cu renumita Campanie Prevenție și Educație pentru Sănătate, a dat asigurări Dănuț Viorel Prună, voluntar coordonator Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Ediția va fi dedicată elevilor din clasele I-VIII.
Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1324, Ultimul acces: 2024-04-12 02:32:07