Timbre emise de Vatican in onoarea Fer. Puglisi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Timbre emise de Vatican în onoarea Fer. Puglisi

[2018-01-23]
La 25 de ani de la moartea pr. Puglisi
Vaticanul a anunțat astăzi că va emite pe 6 februarie 2018 un nou timbru în onoarea Fer. pr. Giuseppe Puglisi, ucis ca răspuns la opoziția sa față de mafie. Timbrele marchează 25 de ani de la execuția sa, în chiar ziua sa de naștere. Născut în cartierul Brancaccio din Palermo, Giuseppe Puglisi a fost hirotonit preot în 1960. Conștient de realitatea dificilă a orașului, în activitățile sale pastorale a lucrat pentru a aduce un număr din ce în ce mai mare de tineri în grupurile parohiale, luându-i de pe străzi. Eforturile sale au marcat o luptă deschisă și declarată cu mafia, care, simțindu-se amenințată, a ordonat uciderea sa.

Pr. Puglisi, a spus Papa Francisc, „a fost un preot exemplar, dedicat în special îngrijirii pastorale a tineretului”. Sfântul Părinte a vorbit despre Puglisi pe 26 mai 2013. După recitarea rugăciunii Angelus, Sfântul Părinte a amintit de beatificarea preotului italian din Palermo, ucis în 1993 de mafia locală după ce convertise mulți tineri din zonă. „Învățându-i după spiritul Evangheliei”, a spus Papa despre Fer. Puglisi, „i-a smuls din mâinile crimei organizate, așa că au încercat să îl învingă ucigându-l. De fapt, totuși, el este cel care a câștigat, împreună cu Cristos înviat.”
Tot atunci Pontiful a deplâns bărbații, femeile și copiii care sunt exploatați în sclavie și prostituție. „Mafia se află în spatele acestei exploatări și sclavii”, a spus el. „Să ne rugăm Domnului să convertească inimile acestor oameni. Nu pot continua să facă așa ceva! Nu ne pot face pe noi, frații lor, sclavi! Trebuie să ne rugăm Domnului! Să ne rugăm ca acești mafioți să se convertească la Dumnezeu și să îl laude pe Dumnezeu prin mărturia strălucită al lui Don Giuseppe Puglisi, și să îi prețuim exemplul!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1083, Ultimul acces: 2024-04-18 08:28:28