Sfintirea si expunerea spre venerare publica la Constanta a statuii Sf. Rita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Sfințirea și expunerea spre venerare publică la Constanța a statuii Sf. Rita

[2018-01-23]
biserica "Sfântul Pius din Pietrelcina" din Constanța
În cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.00, din data de 21 ianuarie 2018, la biserica „Sfântul Pius din Pietrelcina” din Constanța a avut loc sfințirea și expunerea spre venerarea publică a credincioșilor a statuii Sfintei Rita, adusă de la Roma în data de 17 ianuarie 2018.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele paroh Ionel Pojum, împreună cu întreaga comunitate, a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestui semn al prezenței spirituale a Sfintei Rita din Cascia, denumită și „Patroana cazurilor imposibile” – „semn al unei prezențe”, deoarece Sf. Rita este prezentă deja din Anul Milostivirii (17 iulie 2016) în sânul comunității noastre, prin prețioasa relicvă ex vestibus (din îmbrăcăminte).
La predică, amintind viața simplă, normală, în sânul unei familii ca soție și mamă a doi copii pe care a avut-o sfânta, părintele paroh a asemănat-o pe Rita din Cascia cu Ioan Botezătorul, născut și el din părinți înaintați în vârstă și cu nume sugerat într-o viziune; amândoi sfinții lăsându-se oferiți cu totul lui Dumnezeu. Meditând apoi, în a doua parte a Evangheliei duminicii (Marcu 1, 16-20), la răspunsul primilor ucenici la chemarea Domnului, vedem în viața Sfintei Rita că un asemenea răspuns este posibil și în zilele noastre și în orice stare de viață.
Ceremonia s-a încheiat printr-o rugăciune îndreptată către această mijlocitoare puternică la Dumnezeu, urmată de binecuvântarea solemnă cu prețioasa relicvă a Sfintei Rita din Cascia și venerarea acesteia de către toți credincioșii prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. (Adela-Ema Pătrașcu pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1710, Ultimul acces: 2020-04-08 06:14:25