40.000 de participanti la Paris la Marsul pentru Viata, in ciuda ploii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

40.000 de participanți la Paris la Marșul pentru Viață, în ciuda ploii

[2018-01-23]
Marșul pentru Viață
Ploile puternice nu au împiedicat mulțimile uriașe să se adune pe străzile Parisului pentru Marșul pentru Viață de duminică, 21 ianuarie 2018. Organizatorii au estimat că aproximativ 40.000 de persoane au participat la marș, care a avut tema „De la întuneric la lumină”. În ciuda ploii abundente, participanții au terminat întregul traseu. Marșul a durat aproximativ patru ore, începând de la Porte Dauphine și terminându-se pe esplanada Trocadero, în centrul Parisului. Un minut de tăcere a fost ținut în timpul marșului pentru cei care și-au pierdut viața prin avort. Peste 200.000 de avorturi sunt efectuate în fiecare an în Franța, potrivit statisticilor guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al Marșului pentru Viață, Emil Dupont, a declarat agenției ACI Prensa c㠄este important să rupem tăcerea și să vorbim despre consecințele avortului, despre care nimeni nu vrea să spună nimic. Este foarte important să lucrăm împreună pentru viață.” Ana del Pino, coordonatorul european al Federației „One of Us”, a fost de acord, subliniind necesitatea unității și cooperării între toate grupurile europene pro-life, „pentru a prezenta un front comun în apărarea maternității, familiei și vieții”. Pe lângă apărarea nenăscuților, în acest an Marșul pentru Viață a pus un accent special pe problemele legate de sfârșitul vieții. Deși sinuciderea asistată activ este ilegală în Franța, un proiect de lege adoptat în ianuarie 2016 permite „sedarea terminală”. Pentru cei care sunt hotărâți se apropie de moarte, legea permite „sedarea puternică și continuă”, administrată până când pacientul moare fie din cauza bolii, fie a foametei.
Zecilor de mii de francezi care au ieșit pe străzi pentru a demonstra în favoarea vieții, li s-au alăturat mai multe grupuri pro-life din Olanda, Spania, Germania, Italia și Portugalia. Pablo Siegrist de la Fundația Jerome Lejeune din Spania a declarat pentru ACI Prensa că grupul său a participat la această demonstrație în Franța deoarece legile privind maternitatea surogat, avortul și eutanasia au „un efect clar de influență între țări și de aceea credem că avem un obiectiv comun mult mai mare de urmărit, adică apărarea vieții fiecăruia. Credem că viața este o comoară indiferent de abilitățile fizice sau mentale pe care o persoană le poate avea și că toată lumea are mult de oferit. Suntem aici pentru toți, indiferent de situația lor.”
Alvaro Ortega, președintele Fundației spaniole +Viața, unul dintre numeroasele grupuri de tineri care au participat la Marșul pentru Viață, a explicat motivul pentru care au venit: „credem că este absolut necesar să îi apărăm pe cei mai nevinovați și mai lipsiți de apărare, adică pe copiii concepuți, dar încă nenăscuți”. Ortega a subliniat, de asemenea, importanța unei prezențe internaționale la demonstrații precum aceasta, deoarece probleme precum avortul și eutanasia „vin dintr-o agendă organizată la nivel internațional, deci răspunsul trebuie să fie și el internațional”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 248, Ultimul acces: 2020-04-06 07:42:34