Invitatie la conferinta „Repere biografice si genealogie – 133 de ani de la nasterea Cardinalului Iuliu Hossu” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Invitație la conferința „Repere biografice și genealogie – 133 de ani de la nașterea Cardinalului Iuliu Hossu”

[2018-01-23]
Repere biografice și genealogie
Cu ocazia Anului omagial dedicat Cardinalului Iuliu Hossu – 2018, An al Centenarului Marii Uniri, Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla organizează vineri, 26 ianuarie 2018, o seară de rugăciune și evocare dedicată Vestitorului Unirii de la Alba Iulia – marele Episcop român unit cu Roma, dr. Iuliu Hossu, cu accentul pe prima parte a vieții sale, ca fiu al unei frumoase familii preoțești, apoi ca tânăr preot și Episcop. Programul se va desfășura în Sala festivă a Seminarului Teologic eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul” (str. Constantin Brâncuși, nr. 37), Cluj-Napoca.
De la ora 18, în capelă, va fi celebrat un Parastas de pomenire în memoria Cardinalului Iuliu Hossu și a scriitorului și publicistului Valer Hossu. În continuare, de la ora 18.30, în sala festivă a Seminarului, este programată conferința: „Repere biografice și genealogie – 133 de ani de la nașterea Cardinalului Iuliu Hossu”, ce va fi susținută de Gelu Hossu, descendent al familiei Arhiereului Iuliu Hossu. Întâlnirea va fi moderată de pr. Marius Furtună, rector al Seminarului eparhial, și se va încheia printr-un cuvânt In memoriam al Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 231, Ultimul acces: 2020-04-05 15:14:58