SUA | Biserica Ortodoxa reprezentata la Marsul pentru viata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

SUA | Biserica Ortodoxă reprezentată la Marșul pentru viață

[2018-01-23]
de Gheorghe Anghel

„Iubirea salvează vieți” a fost tema celei de-a 45-a ediții a Marșului pentru viață desfășurat vineri la Washington. Marșul la care au participat sute de mii de oameni a fost condus de Preafericitul Părinte Tihon, Arhiepiscop de Washington, Mitropolit al Americii și Canadei (OCA). De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai Institutul Teologic Sfântul Vladimir din New York, ierarhi și clerici ortodocși.
Mitropolitului Tihon i-a aparținut mesajul care a deschis evenimentul. În cuvântul său a spus c㠄nu vorbește în numele său, ci în numele Celui care a murit pentru viața lumii”, Iisus Hristos.
El a remarcat c㠄după cum viața este una, la fel și violența de orice fel are aceeași esență”. Mitropolitul Tihon a explicat că acte precum avortul, războiul, rasismul, genocidul, sclavia, ura de ori ce fel sunt „simptome ale aceleiași boli, păcatul lumii din care toți facem parte, și anume egoismul”.
„A fi pro viață”, a afirmat ierarhul, „înseamnă să înțelegi că violența nu este doar păcatul unora, ci al tuturor”. El a îndemnat la final să fim pro viață și împotriva a „orice rănește viața, împotriva a orice fel de violență”.
Cu acest prilej, Președintele Americii, Donald Trump, a adresat un cuvânt participanților , fiind primul președinte în funcție al SUA care ia cuvântul în cadrul Marșului pentru viață.
În țara noastră, Marșul pentru viață ajunge anul acesta, în 24 martie, la a opta ediție națională. Prima ediție a marșului a avut loc în anul 2008, la Timișoara.
Anul trecut, în România, numărul de participanți la Marșul pentru viață a crescut cu aproape 50% în comparație cu 2016. 110.000 de persoane din 138 de localități au ieșit în stradă pentru a susține lupta împotriva avorturilor.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul acesta în care sunt reafirmate valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieții prin nașterea de copii și creșterea lor în credință sfânta și iubire milostivă.
Există anumite excepții cu privire la avort prezentate în poziția oficială a Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 213, Ultimul acces: 2020-04-08 01:37:18