Novak Djokovic: „Inainte de a fi sportiv, sunt crestin ortodox” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Novak Djokovic: „Înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox”

[2018-01-23]
de Iulian Dumitrașcu

Novak Djokovic face parte din topul sportivilor de performanță recunoscuți pentru generozitatea lor. Fostul număr 1 în tenisul mondial este creștin ortodox și nu ezită să afirme public acest lucru, scrie aleteia.org.
Sârbul Novak Djokovic a dominat sportul alb în perioada august 2014 – noiembrie 2016. Actualmente, jucătorul de tenis se află pe locul 14 în clasamentul ATP Simplu.
Invocarea lui Hristos în timpul unei întâlniri sau purtarea unei cruciulițe în jurul gâtului sunt parte a mărturisirii credinței lui. Convingerile sale religioase există dinaintea obținerii celor 68 titluri, dintre care 12 turnee de Grand Slam, câștigate de la începutul carierei.
‘Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox’, a spus sportivul în aprilie 2011 când a primit Ordinul Sfântul Sava în gradul I din mâinile Patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe.
Ordinul Sfântul Sava este cea mai înaltă distincție din Biserica Ortodoxă a Serbiei și i-a fost acordată în special pentru contribuția sa la renovarea clădirilor religioase din Serbia, țara sa natală.
Datorită sumelor obținute din turneele câștigate și contractele de publicitate, sportivul este milionar. Din această poziție, el îi sprijină pe cei defavorizați și ajută în cauzele care îi sunt dragi. În decembrie anul trecut, Fundația sa Novak Djokovic, al cărei principal susținător este, a contribuit cu 94.000 euro pentru renovarea unei școli din Pozega (Serbia).
Urmare a generozității sale, în octombrie anul trecut jucătorul de tenis a anunțat deschiderea unui restaurant în Serbia care oferă hrană gratuită celor fără adăpost și celor săraci.
‘Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câștigat suficient pentru a hrăni toată Serbia. Cred că merită acest lucru după sprijinul pe care l-am primit de la ei’, a declarat el la vremea respectivă.
Sportivul este un model de filantropie, întrucât este preocupat de viitorul copiilor din țara sa unde salariul minim este situat la mai puțin de 200 euro pe lună. Opera lui caritabilă se îndreaptă în mod special către acești copii.
Tot pentru generozitatea sa, UNICEF l-a numit pe bună dreptate Ambasadorul Bunăvoinței în Serbia în august 2015.
‘Novak Djokovic este un adevărat campion al copiilor din întreaga lume. El demonstrează că vocile și acțiunile puternice pot face diferența pentru copii’, a declarat Yoka Brandt, director adjunct al UNICEF.
Credincios ortodox care și-a petrecut copilăria într-o țară măcinată de conflicte violente, războiul dintre Bosnia și Herțegovina a durat între 1992 și 1995, Novak Djokovic nu și-a pierdut din vedere rădăcinile, mărturisirea credinței și generozitatea sa fiind dovezi în acest sens.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 223, Ultimul acces: 2020-04-05 13:05:37