Papa Francisc: Nevoia de pastori unsi cu uleiul apropierii si al bunatatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Nevoia de păstori unși cu uleiul apropierii și al bunătății

[2018-01-30]
Liturghie în capela Casei Santa Marta
„Isus nu deschide un birou de consultanță spirituală pe ușa căruia scrie ‘Profetul oferă consultanță luni, miercuri, vineri, de la 3 la 6”, a spus Papa Francisc în predica la Sfânta Liturghie celebrată marți, 30 ianuarie 2018, dimineață, în capela Casei Santa Marta, dorind să evidențieze prezența lui Isus, care nu se izolează într-un birou sau cabinet așteptând ca lumea să meargă la el, ci „se duce în mijlocul poporului”, după cum relatează textul Evangheliei după Sfântul Marcu 5,21-43.

„Păstorul, în ziua consacrării sale preoțești sau episcopale, este uns cu ulei, însă adevăratul ulei, cel interior, este uleiul apropierii și al bunătății”, citim în materialul de pe situl Radio Vatican. „Păstorului care nu știe să le fie alături persoanelor îi lipsește ceva. Poate fi chiar stăpânul câmpului dar nu este un păstor. Un păstor căruia îi lipsește bunătatea este unul rigid, care își lovește oile. Apropiere și bunătate. Așa era Isus, după cum ne ilustrează textul Evangheliei”.
Pontiful a îndemnat la rugăciune pentru păstorii noștri sufletești, „pentru ca Domnul să le dea harul de a merge alături de popor, de a fi prezenți în mijlocul poporului cu spirit de bunătate și apropiere” asigurând că prezența unui păstor cu spirit autentic este simțită de turma de credincioși. După cum „erau uimiți peste măsur㔠cei care au asistat la învierea fiicei conducătorului sinagogii, despre care se relatează în Evanghelia liturgiei zilei, tot astfel sunt cuprinși de uimire credincioșii care simt apropierea și bunătatea lui Dumnezeu în păstorul lor.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 200, Ultimul acces: 2020-05-29 04:24:14