Un weekend cu familiile in familie la Traian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un weekend cu familiile în familie la Traian

[2018-01-30]
Întâlnire pentru familii
30.01.2018, Iași (Catholica) - Sâmbătă și duminică, 27 și 28 ianuarie 2018, la Casa „Gaudium et Spes” de la Traian, a avut loc o inițiativă inedită a Oficiului pentru Familii: „Un weekend cu familiile în familie”, iar tema principală a fost „Ai grijă de mine… (despre violența domestică). Au împărtășit din experiența lor: PS Petru Gherghel, Episcop de Iași; pr. Felician Tiba, coordonator al Oficiului pentru Pastorația Familiei; Andreea Frija, avocat membru al Baroului Iași; Anuța Săgneanca, interpret de folclor originară din Sagna, și surorile lui Isus Răscumpărătorul.
Sâmbătă, 27 ianuarie, ne-am îndreptat spre casa de la Traian. Aici ne-au întâmpinat pr. Adrian Faraoanu, administratorul centrului, și pr. Felician Tiba, organizatorul principal. După ce am luat în primire camerele, ne-am îndreptat spre sala de mese, unde am început întâlnirea cu prânzul. Imediat după momentul solemn, pr. Felician ne-a prezentat programul în ansamblu, după care Andreea Frija ne-a introdus cu mult profesionalism și competență în aspectul juridic al problematicii violenței. Am înțeles că, indiferent de natura ei, violența este reprobabilă, nu este de dorit și este împotriva la tot ceea ce Dumnezeu a pus uman în fiecare dintre noi. A urmat Anuța Săgneanca, nu doar interpretă de folclor, ci și compozitoare, actriță și coristă într-una din bisericile catolice din Brașov. Prin talentul nativ, prin cântec și poezie, ea a reușit să ne deconecteze, să ne ridice de pe scaune și să ne ajute să depășim stresul și preocupările pe care le-am purtat cu noi la întâlnirea de la Traian.
În cadrul reflecției sale, pr. Felician Tiba, pornind de la fragmentul primei crime, uciderea lui Abel de către Cain, ne-a făcut să înțelegem că doar privirea înălțată spre cer, către Dumnezeu și conștientizarea că am fost creați cu minte și voință, dar și cu o mare capacitate de a iubi, ne face să înțelegem că suntem chemați la comuniune prin iubire, nu la violență, violența fiind o rușine pentru omul răscumpărat de Cristos. A urmat o seară minunată. Am avut ocazia ca în adorație să îl preamărim pe Dumnezeu pentru soția sau soțul primiți în dar, și nu oricum, ci în scris. Am împărtășit apoi scrierile noastre, am completat tema zilei și ne-am descoperit și mai mult ca dar al lui Dumnezeu. Duminică a fost rândul surorilor. Cu o mare experiență în grija față de femeile violentate și violate, sr. Geanina și sr. Florentina, din comunitatea de la Slănic Moldova, au reușit să transmită nu doar niște idei frumoase, ci și emoție.
Punctul central al duminicii l-a constituit Sfânta Liturghie, celebrată de către PS Petru Gherghel, Episcop de Iași. Și la întâlnirea de dinaintea Liturghiei, ca și în timpul predicii, Episcopul, cu mult entuziasm, ne-a împărtășit din frumusețea și noblețea planului lui Dumnezeu cu privire la familie. La Traian a fost o întâlnire frumoasă, cu multe familii frumoase, cu mulți copii, cu oameni deschiși, senini, gata să primească și să ofere, gata să asculte și să împărtășească, gata să iubească și să se lase iubite. Mulțumim, Dieceză de Iași, pentru că îți pasă de familii! (fam. Dinu pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 169, Ultimul acces: 2020-05-29 11:10:28