Un teolog poet va conduce exercitiile spirituale ale Papei si ale Curiei Romane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un teolog poet va conduce exercițiile spirituale ale Papei și ale Curiei Romane

[2018-01-29]
În reculegere la Ariccia
„Elogiul setei” este tema meditațiilor pe care preotul José Tolentino de Mendonça, vicerector al universității catolice din Lisabona și consultant al Consiliului Pontifical al Culturii, le va prezenta Papei Francisc și membrilor Curiei Romane în timpul exercițiilor spirituale programate de la 18 la 23 februarie 2018 la Ariccia, informează RV, citând L’Osservatore Romano.

Născut la Machico, în Portugalia, în 1965, predicatorul a fost hirotonit preot în 1990. Teolog și poet, este una dintre vocile cele mai autoritare ale culturii din țara sa pe care a reprezentat-o oficial în 2014 pentru Ziua Mondială a Poeziei. Programul exercițiilor – care ca de obicei se vor desfășura în „Casa Divin Maestro”, condusă de paulini – prevede pentru duminică, 18 februarie, introducerea, Adorația și recitarea vesperelor. Zilele următoare se vor deschide cu concelebrarea Liturghiei de la ora 7.30, urmată de prima meditație la 9.30. Apoi la 16.00, se va ține a doua meditație care va preceda recitarea vesperelor și Adorația euharistică. În ziua de încheiere, vineri, 23 ianuarie, este programată o singură meditație.
„Cuprinși de uimire” este titlul reflecției de duminică 18 februarie, care va fi introducerea întregului ciclu de exerciții. După aceea, în zilele următoare, temele meditate vor fi: știința setei; mi-am dat seama că sunt însetat; această sete de nimic; setea de Isus; lacrimile relatează o sete; a bea din propria sete; formele dorinței; a asculta setea periferiilor; fericirea setei. În timpul perioadei de reculegere, ca de obicei, sunt suspendate audiențele private și speciale, inclusiv audiența generală de miercuri. (tradus după Vatican Insider de pr. Mihai Pătrașcu pentru ITRC.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1066, Ultimul acces: 2024-04-12 03:41:37