Rugaciune pentru Sfintii Trei Ierarhi la Patriarhie. PS Varlaam Ploiesteanul a condus procesiunea cu sfintele lor moaste - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciune pentru Sfinții Trei Ierarhi la Patriarhie. PS Varlaam Ploieșteanul a condus procesiunea cu sfintele lor moaște

[2018-01-29]
de Iulian Dumitrașcu

Racla cu moaștele Sfinților Trei Ierarhi, adusă de la Reședința Patriarhală, a fost purtată în seara zilei de luni în procesiune, în jurul Catedralei Patriarhale. La ceremonia religioasă condusă de PS Varlaam Ploieșteanul au participat numeroși credincioși care au înălțat rugăciuni către cei trei mari ierarhi.
Procesiunea a fost precedată de Slujba Privegherii oficiată de PS Varlaam Ploieșteanul, împreună cu părinții slujitori ai Catedralei Patriarhale.
Episcopul vicar patriarhal s-a adresat credincioșilor în timpul Slujbei de Priveghere și le-a descoperit una din dorințele comune ale sfinților celebrați în 30 ianuarie: aceea ‘de a-și dedica viața în întregime lui Hristos’.
Ei au urmat acest drum ‘prin nevoințe ascetice, multă rugăciune, meditație și prin studiul Sfintelor Scripturi și ale scrierilor Părinților Bisericii’, a explicat Părintele Episcop, care a mai precizat c㠑acești trei tineri și-au sfințit viața și s-au pregătit în modul cel mai adecvat pentru activitatea pe care aveau să o desfășoare ca episcopi ai Bisericii’.
În predica sa, PS Varlaam Ploieșteanul a remarcat că este foarte important pentru un tânăr care se formează pentru viaț㠑calitatea duhovnicească a părinților săi’. Concluzia a fost transmisă credincioșilor pe baza analizei vieții celor trei ierarhi care ‘s-au format în familii foarte religioase, atente la formarea și educarea copiilor lor’, insistând asupra rolului ‘mamei sau al bunicii într-o familie creștină’.
Pentru formarea unui tânăr nu este importantă numai educația intelectuală, ‘ci mai ales educația duhovnicească’, a apreciat ierarhul.
Spre finalul omiliei, PS Varlaam Ploieșteanul și-a întărit argumentația și a spus: ‘Școala și Biserica împreună cu familia formează cu adevărat generații pe care se poate baza și un popor, dar și Biserica’.
După procesiune, credincioșii s-au închinat la sfintele moaște care au fost așezate în catedrală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1620, Ultimul acces: 2020-05-30 12:39:52