Duminica Vamesului si Fariseului | PS Andrei a slujit in Paraclisul Episcopal din Sfantu Gheorghe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica Vameșului și Fariseului | PS Andrei a slujit în Paraclisul Episcopal din Sfântu Gheorghe

[2018-01-29]
de Iulian Dumitrașcu

PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a slujit duminică în Paraclisul Episcopal Sf. Mare Mc. Gheorghe și Sfântul Ierarh Nicolae din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, notează site-ul oficial al Eparhiei.
Credincioșii prezenți au ascultat cuvântul ierarhului a cărui temă principală s-a concentrat pe explicarea distincției dintre smerenie și umilință.
‘Trebuie să facem distincție între smerenie și umilință. Smerenia este virtutea prin care îți dai seama că nu ești îndeajuns vrednic de prețuirea lui Dumnezeu. Umilința este starea de înjosire, starea de jignire care ți-o aduce aproapele. Smerenia îți aparține ca act voluntar, iar umilința ți-o provoacă altul – omul mândru’, a spus Preasfinția Sa.
La final, Părintele Episcop a explicat că mesajul Evangheliei de astăzi este acela ‘de a ne plânge păcatele chiar dacă nu le-am făcut’, ci doar ‘ne-am gândit la ele’.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 687, Ultimul acces: 2020-06-05 23:24:40