Manastirea Sihastria Putnei a lansat „file de pateric” despre Parintele Proclu Nicau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mănăstirea Sihăstria Putnei a lansat „file de pateric” despre Părintele Proclu Nicău

[2018-01-29]
de Aurelian Iftimiu

Mănăstirea Sihăstria Putnei a lansat sâmbătă un volum dedicat Părintelui Proclu Nicău, la împlinirea unui an de la trecerea sa la cele veșnice.
Volumul intitulat „File de Pateric – Părintele Proclu” cuprinde mărturii sub formă de interviuri sau scrisori, în care clerici, monahi și mireni rememorează bucuria întâlnirii cu părintele Proclu, sfaturile primite sau felul minunat în care Părintele i-a ajutat să depășească anumite momente dificile din viață. Volumul se încheie cu un cuvânt al Mitropolitului Ierotheos Vlachos despre viața pustnicilor.
Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, la Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost oficiată Sfânta Liturghie și parastasul pentru părintele Proclu, după care a avut loc lansarea volumului dedicat binecunoscutului pustnic contemporan.
Părintele Proclu Nicău a trecut la Domnul sâmbătă, 28 ianuarie 2017, la vârsta de 88 de ani. Potrivit testamentului său, părintele a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Sihăstria Putnei. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9163, Ultimul acces: 2020-06-05 23:58:17