Patriarhia Ierusalimului | Manastirea Sf. Ioan Botezatorul din Bethabara va fi redeschisa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhia Ierusalimului | Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Bethabara va fi redeschisă

[2018-01-29]
de Gheorghe Anghel

Mănăstirea Sf. Ioan
Mănăstirea istorică Sfântul Ioan Botezătorul din zona Bethabara, la Est de Ierihon, așezată pe malul vestic al râului Iordan, va fi redeschisă începând cu 29 ianuarie 2018, informează site-ul oficial al Patriarhiei Ierusalimului.
Mănăstirea poate fi vizitată în fiecare zi între 9 și 14:30.
În conformitate cu tradiția Bisericii, această zonă este considerată a fi locul exact al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, cel mai probabil peștera unde s-a nevoit Sfântul Ioan Botezătorul se află tot în împrejurimi.
Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul a fost ridicată în perioada 325-335. Potrivit unor surse istorice, mănăstirea a fost distrusă în timpul invaziei perșilor care au incendiat așezământul monahal și au ucis monahii din obștea mănăstirii. După invazia persană, o parte din marea mănăstire a fost refăcută, iar acest loc de pelerinaj a dăinuit până în secolul 12. Apoi, Împăratul Bizanțului, Manuel Komninos (1143-1180), va reclădi mănăstirea din temelii. În prezent, așezământul monahal se află în plin proces de renovare condus de Patriarhia Ierusalimului

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 763, Ultimul acces: 2024-04-19 05:06:59