IPS Laurentiu: Rugaciunea trebuie insotita de smerenie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Laurențiu: Rugăciunea trebuie însoțită de smerenie

[2018-01-29]
de Gheorghe Anghel

IPS Laurențiu - Sibiu Triod
La începutul perioadei Triodului, Mitropolitul Ardealului a atras atenția asupra faptului că rugăciunea trebuie însoțită de smerenie ca să fie primită de Tatăl Ceresc. „Dacă rugăciunea nu este făcută în smerenie și în totală dăruire lui Dumnezeu, nu este primită, este o rugăciunea de care râde vrăjmașul”, a subliniat ierarhul în omilia rostită duminică în Catedrala din Sibiu.
Făcând referire la pericopa duminicală, Ierarhul a explicat c㠄rugăciunea pe care a făcut-o vameșul la intrarea în biserică a fost mai primită în fața lui Dumnezeu decât rugăciunea celui care împlinea formele Legii, pentru că s-a făcut în smerenie”.
„A fost făcută de un om care n-a avut curajul să ridice ochii spre cer, a subliniat Înaltpreasfinția Sa” care a afirmat c㠄el își recunoștea păcatele lui, știind că atât de mult a nedreptățit”, însă, „recunoscându-și păcatele, a primit binecuvântare din partea Mântuitorului Hristos”.
Din soborul slujitor au făcut parte cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodox㠄Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitori ai Catedralei mitropolitane.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 177, Ultimul acces: 2020-06-01 16:28:35