Biserica si Marea Unire | Clericii din Protopopiatul Ilfov Sud au evidentiat contributia Bisericii la infaptuirea Unirii din 1918 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica și Marea Unire | Clericii din Protopopiatul Ilfov Sud au evidențiat contribuția Bisericii la înfăptuirea Unirii din 1918

[2018-02-02]
de Iulian Dumitrașcu

Clericii din cadrul Protopopiatului Ilfov Sud, întruniți în conferință administrativă, au subliniat joi contribuția Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Unirii din 1918.
Evenimentul s-a desfășurat la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din comuna Jilava, notează Trinitas Tv.
În timpul întânirii, părintele Dănuț Novac de la Parohia Pantelimon II a prezentat referatul cu tema Contribuția Bisericii la conștiința identității și unității neamului românesc. În prelegerea susținută, pe lângă rolul major al clericilor din acea vreme în demersurile pentru Unire, Pr. Dănuț Novac a surprins și aspecte privitoare la identitatea națională.
De asemenea, pe parcursul susținerii referatului, ‘clericii au avut posibilitatea de a viziona și imagini cu momentele comemorative centenare, dar și cu preoții în Primul Război Mondial. Pe lângă acestea, au fost prezentate și aspecte legate de tipărituri și de întreaga contribuție a clerului și credincioșilor la acest deziderat național’, a adăugat Pr. Dănuț Novac.
În cadrul Protopopiatului Ilfov Sud se află 72 de parohii și 4 mănăstiri.
Tema făuritorilor Marii Uniri din 1918, precum și cea a unității de credință și de neam, propuse spre reflecție în acest an de Sfântul Sinod, vor fi abordate în cadrul a numeroase evenimente liturgice și social-culturale în Patriarhia Română.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1089, Ultimul acces: 2020-06-04 17:11:55