Ziua Internationala a Tineretului Ortodox | „Tinerii sunt prezentul activ si creativ al Bisericii”, spune Patriarhul Daniel - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Internațională a Tineretului Ortodox | „Tinerii sunt prezentul activ și creativ al Bisericii”, spune Patriarhul Daniel

[2018-02-02]
de Iulian Dumitrașcu

În fiecare an în 2 februarie celebrăm Ziua Internațională a Tineretului Ortodox. Această zi a fost instituită în 1992 de Syndesmos (Organizația Mondială a Tineretului Ortodox), în cadrul celei de a 14-a Adunări Generale a organizației. Patriarhul Daniel a transmis cu mai multe ocazii că tinerii au un rol important în Biserică, deoarece ‘sunt prezentul activ și creativ’ al acesteia.
Syndesmos a fost înființată în anul 1953 la Paris de un grup de tineri teologi din Finlanda, Franța și Grecia.
De-a lungul activității sale misionare, Părintele Patriarh și-a exprimat o deschidere deosebită față de tineri, întrucât ei sunt ‘darul lui Dumnezeu pentru familie și pentru societate’, iar ‘Biserica este alături de tineri și se roagă pentru prezentul și viitorul poporului român’.
În alt context, Patriarhul a îndemnat: ‘să-i învățăm pe tineri să afle în rugă­ciune izvorul iubirii curate și să trăiască viața lor pe pă­mânt în lumina binecuvântării Părintelui ceresc și a Bise­ricii Fiului Său, Domnul nostru Iisus Hristos, pentru a simți intens lumina, pacea și bucuria Duhului Sfânt’.
De asemenea, potrivit Preafericirii Sale, ‘copiii și tinerii au nevoie să fie ascultați și încurajați’, numindu-i ‘mărturisitori ai iubirii lui Hristos pentru umanitate și misionari ai Bisericii în lume’.
Totodată, ei trebuie ‘ajutați și îndrumați, mai ales când idealul lor sincer se întâlnește cu realitatea dură a contextului social cotidian, când creșterea și maturizarea lor înseamnă efort intelectual și fizic, speranță și perseverență’, a mai spus Patriarhul.
Întrucât ‘Biserica noastră îi iubește pe toți tinerii’, aceasta ‘se alătură familiei și școlii în formarea tinerelor generații’ inclusiv prin ‘întâlnirile anuale ale tinerilor ortodocși din toată lumea, de la Baia Mare (2013 și 2014), Cluj-Napoca (2015), București (2016) și Iași (2017), taberele de tineret, pelerinajele, bursele de studii, oferirea de rechizite școlare și haine’, a adăugat Patriarhul României.
Întâlnirile internaționale ale tinerilor ortodocși, organizate anual, au scopul ca tinerii să identifice modele care să-i determine să se apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin-ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate.
Ediția de anul acesta se va desfășura la Sibiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 192, Ultimul acces: 2020-06-05 11:16:38