Mamele cu activitati notabile in plan eclesial vor fi evidentiate de Biserica Ortodoxa a Finlandei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mamele cu activități notabile în plan eclesial vor fi evidențiate de Biserica Ortodoxă a Finlandei

[2018-02-01]
de Gheorghe Anghel

Mamele ortodoxe care au susținut lucrarea eclesială prin diferite activități vor fi evidențiate de Biserica Ortodoxă a Finlandei duminică, 25 martie, notează site-ul oficial al Bisericii citat de Orthodox Christianity. Ceremonia de acordare a distincțiilor va avea loc în Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Helsinki, după Liturghie.
La solicitarea Primatului Bisericii Finlandei, Înaltpreasfințitul Părinte Leo, fiecare parohie va nominaliza persoanele care se vor învrednici să primească această distincție. Lista va fi înaintată Cancelariei Arhiepiscopale până în data de 19 februarie.
Încă din anul 1994, Biserica Ortodoxă a Finlandei recunoaște anual meritele mamelor care s-au remarcat în lucrarea misionară a Bisericii prin acordarea distincției „Ordinul Sfântului Miel – gradul I”. Acest ordin a fost înființat în anul 1935 și este acordat persoanelor cu activități notabile în latura eclesială.
Recent, în Biserica Ortodoxă a Finlandei au avut loc mai multe schimbări ca urmare a deciziilor Sfântului Sinod din 27 noiembrie 2017. Astfel, tronul arhiepiscopal de la Kupio a fost mutat în capitala Helsinki, iar titulatura primatului a fost schimbată în Arhiepiscop de Helsinki și a toată Finlanda.
De asemenea, Eparhia de Karelia își va schimba denumirea, iar ierarhul care va fi ales în anul 2018 pentru a conduce eparhia va purta titulatura de Mitropolit de Kupio și Karelia.
Biserica Finlandei este o biserică ortodoxă autonomă, al cărei primat este confirmat de Patriarhia de Constantinopol. Este a doua biserică oficială a Finlandei, alături de Biserica Evanghelică Luterană a Finlandei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 160, Ultimul acces: 2020-06-05 05:07:34