‘Nu puteti fi familii puternice fara Dumnezeu!’ – Episcopul Husilor despre importanta educatiei crestine a copiilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

‘Nu puteți fi familii puternice fără Dumnezeu!’ – Episcopul Hușilor despre importanța educației creștine a copiilor

[2018-02-01]
de Sorin Ionițe

La finalul slujbei oficiate miercuri la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași, PS Ignatie a atras atenția asupra pericolelor la care sunt expuse familiile care nu au credință puternică în contextul ideologiilor seculare din societatea actuală. „Nu puteți fi familii puternice fără Dumnezeu!” a spus Episcopul Hușilor făcând referire la importanța educației copiilor în spirit ortodox.
„Aveți mare grijă de copiii dumneavoastră, nu lăsați să-i cuprindă toți acești viruși ideologici care îi destramă și le strică sufletul. Nu puneți nimic mai presus de copiii dumneavoastră. Nici carieră profesională, nici inteligență, absolut nimic. Faceți-vă vreme de ei! Investiția pe care o veți face în sufletele lor este cea de care vă veți bucura o viață întreagă”, a subliniat ierarhul.
La hramul mănăstirii ieșene „Sfinții Trei Ierarhi”, ctitorie a domnitorului Vasile Lupu, au participat miercuri sute de credincioși. Împreună cu Episcopul Hușilor au slujit părinți din mai multe așezări monahale moldave și din parohii.
Citește și Amenințările lumii contemporane la adresa familiei
În predica rostită după citirea textului evanghelic, Preasfinția Sa a evidențiat virtuțile celor trei ierarhi serbați și a îndemnat la urmarea exemplului de viață sfântă oferit de aceștia:
„De la Sfântul Vasile cel Mare învățăm despre înțelepciunea în asceză, prin foarte multă răbdare în ispite, prin petrecere în liniște, înfrânare la vorbe”
„De la Sfântul Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul învățăm ce înseamnă lupta pentru limpezimea, acuratețea, integritatea credinței, pe care nu o putem trăi decât numai prin liniștea și curăția minții”
„Iar de la Sfântul Ioan Gură de Aur învățăm dragostea față de Cuvântul Scripturii, Cuvântul lui Dumnezeu”.
La final, PS Ignatie s-a rugat lui Dumnezeu „să ne învrednicească de toate aceste trei virtuți pe fiecare dintre noi”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3564, Ultimul acces: 2020-06-06 01:30:44