Arad | Facultatea de Teologie va organiza mai multe evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arad | Facultatea de Teologie va organiza mai multe evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri

[2018-02-01]
de Gheorghe Anghel

Facultatea de Teologie Ortodox㠄Ilarion V. Felea” din Arad a stabilit, în cadrul consiliului profesoral desfășurat recent, programul evenimentelor academice și culturale dedicate anul Centenarului Marii Uniri. Pe parcursul acestui an vor avea loc mai multe simpozioane naționale dedicate evenimentului de la 1 decembrie 1918.
Programul este următorul:
14 mai: Simpozion Național Studențesc și Masteral: Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la făurirea unității de neam și de credință. Participă studenți și masteranzi din cadrul Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română.
15 mai: Simpozion Național al Doctoranzilor: Unitatea de credință în Biserica Ortodoxă. Aspecte dogmatice, religios-morale și canonice. Participă doctoranzi din cadrul Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română.
30-31 octombrie: Simpozion Național cu participarea Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română sub genericul: Biserica Ortodoxă Română și Marea Unire de la 1918. Contribuția teologiei arădene.
13 noiembrie: Concert de cântece patriotice și folclorice sub genericul: Nu uita că ești român, susținut de cele două Coruri ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în contextul Centenarului Marii Uniri – Sala Palatului Cultural Arad.
12 decembrie: Concert de Colinde susținut de cele două Coruri ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad – Sala Palatului Cultural Arad.
De asemenea, Facultatea va edita până în 1 noiembrie 2018 un volum de Studii Teologice și Istorice intitulat Teologia Ortodoxă Română în slujirea Bisericii și a ideilor naționale. La acesta se vor adăuga articolele și studiile care vor fi publicate pe tema Centenarului 1918-2018 în publicațiile Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.
Consiliul profesoral a fost prezidat de Pr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie.
În anul 2018 se împlinesc 100 ani de la Marea Unire. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română organizează mai multe manifestări culturale și religioase dedicate acestui eveniment. Anul 2018 a fost declarat în Patriarhia Român㠄Anul omagial al unității de credință și de neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”. Hotărârea a fost adoptată în ședința Sfântului Sinod din 29 octombrie 2016.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 175, Ultimul acces: 2020-06-05 04:53:05