Galati | Capela „Sf. Chir si Ioan“ a Spitalului de copii a fost sfintita de IPS Casian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Galați | Capela „Sf. Chir și Ioan“ a Spitalului de copii a fost sfințită de IPS Casian

[2018-02-01]
de Sorin Ionițe

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat joi slujba de sfințire a Capelei „Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan“ din cadrul Spitalului de Copii din Galați.
Înainte de slujba de sfințire un sobor de preoți a oficiat Sfânta Liturghie. Au participat copii internați în spital, cadre medicale și numeroși credincioși.
Pentru implicarea în lucrările de construire și pictare a capelei, Pr. Gheorghe Octavian Buruiană a primit rangul de iconom, iar cei ce au sprijinit lucrările bisericii au primit din partea ierarhului diplome de ctitori și acte de prețuire.
La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ostenitorii Spitalului de Copii din Galați, trecuți la Domnul.
Activitatea duhovnicească și filantropică la Capela „Sfinții Chir și Ioan” din incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” – Galați, a început în luna decembrie a anului 2001.
Prima Sfântă Liturghie a fost săvârșită în 6 decembrie 2001, într-un cabinet oferit de conducerea spitalului. Începând din 2001 până în anul 2011, slujbele, rugăciunile pentru sănătate și dialogurile duhovnicești s-au desfășurat la saloane și în cabinetul special amenajat din policlinică și, mai apoi, din spital.
În anul 2012 s-au finalizat lucrările de construcție la capelă, iar în perioada 2013-2017, lucrările de pictură.
Mai multe detalii puteți afla consultând site-ul oficial al Eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 180, Ultimul acces: 2020-06-05 05:05:39