Pr. Dominic Bucur FSJ, doctor in filosofie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Dominic Bucur FSJ, doctor în filosofie

[2018-02-04]
Dominic Bucur FSJ, din congregația Frații Sfântului Ioan, a primit joi, 1 februarie 2018, titlul de doctor în filosofie, aflăm de pe Angelus.Com.ro, care citează situl congregației, ManastireaSfantaFamilie.wordpress.com. Pr. Dominic FSJ a susținut joi, la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, teza de doctorat cu titlul: „Dorința naturală de a cunoaște adevărul la Toma de Aquino în Summa contra Gentiles”. „Obiectivul principal al tezei este de a reconstrui, din perspectiva persoanei umane, legătura armonioasă dintre adevăr și dorință, înlăturând obstacolele întâlnite. Principiul tomist al argumentării este de a afirma adevărul și de a elimina ce este contrar lui”.

„De aceea, analizez separat noțiunile de adevăr și dorință, le raportez la sufletul uman ca principiu al capacităților vitale de a dori și de a cunoaște, apoi abordez opera lui Toma de Aquino, Summa contra Gentiles, pentru a înțelege originalitatea dorinței naturale de cunoaștere și ce anume o împlinește. În ultima parte a lucrării, arăt cum această dorință stă la originea structurii persoanei umane și modul în care unele aspecte ale culturii mondializării reduc și împiedică această orientare naturală.”
Pr. Dominic FSJ (Eduard-Nicolae Bucur) s-a născut la 29 mai 1978 la Bacău. După liceul militar frecventat la Câmpulung Moldovenesc, a obținut Licența în Teologie și Asistență Socială la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, București, în 2001. Și-a continuat apoi studiile de filosofie și teologie în Franța, la Institut Privé de Philosophie et de Théologie, Ecole Saint Jean. Este preot călugăr în Congregația Frații Sfântului Ioan, fiind hirotonit pe 2 iulie 2011 la Vezelay, în Franța. Activează în comunitatea din București a Congregației, la Mănăstirea Sfânta Familie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 785, Ultimul acces: 2024-03-24 10:17:03