Intentia de rugaciune: Detinatorii puterii sa nu se lase dominati de coruptie! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Intenția de rugăciune: Deținătorii puterii să nu se lase dominați de corupție!

[2018-02-02]
, 1 februarie, la sediul Departamentului în Serviciul Dezvoltării Umane Integrale, s-a desfășurat cu începere de la ora 16, conferința de presă de prezentare a mesajului video cu intențiile de rugăciune ale Papei Francisc pentru luna februarie 2018, informează Radio Vatican.

Tema video-mesajului realizat de Rețeaua Mondială de Rugăciune, în colaborare cu Departamentul amintit, abordează tema corupției. Realizat pentru prima oară în colaborare cu un Departament al Curiei Romane, video-mesajul constituie o etapă a parcursului inițiat de același dicaster, la 15 iunie 2017, printr-o dezbatere internațională privind corupția, ținută la Academia Pontificală de Științe – Casina Pio IV. Proiecția intențiilor de rugăciune din luna februarie va fi prezentată publicului în cadrul simpozionului „Corupția, apocalipsa democrației”, ce va avea loc la Scampia (Napoli), în data de 3 februarie, la ora 17, la școala ce poartă numele „Attilio RomanĂȔ, una dintre victimele mafiei.
Iată textul mesajului video: „Ce stă la baza sclaviei, a șomajului, a abandonării bunurilor comune și a naturii? Corupția: un proces distrugător ce alimentează cultura morții. Pentru că dorința de putere și de avere nu cunoaște limite. Corupția nu se combate prin tăcere. Trebuie să vorbim, să denunțăm relele, trebuie să înțelegem mecanismul corupției pentru a arăta voința afirmării milostivirii asupra meschinăriei, a frumuseții asupra nimicului. Să ne rugăm împreună, pentru ca cei care dețin o putere materială, politică sau spirituală să nu se lase dominați de corupție.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 147, Ultimul acces: 2020-05-29 05:19:50