Treisprezece ani de Ziarul Lumina. Aniversare pentru Cotidianul Patriarhiei Romane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Treisprezece ani de Ziarul Lumina. Aniversare pentru Cotidianul Patriarhiei Române

[2018-02-07]
de Iulian Dumitrașcu

Acum treisprezece ani apărea la Iași primul număr al cotidianului Ziarul Lumina. Cotidianul a fost binecuvântat și apreciat de actualul Patriarh al României, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, ca fiind ‘o prezență luminoasă în presa românească, o sursă de informație obiectivă și echilibrată, dar și un bine-venit sprijin pentru cler în păstorirea credincioșilor’.
Lansarea publicației a avut loc la București, chiar în ziua în care Patriarhul Teoctist aniversa 90 de primăveri.
După doi ani de activitate la Iași, Ziarul Lumina s-a mutat la București, iar primul număr a fost publicat în 27 noiembrie 2007. În anii următori au apărut mai multe ediții regionale: în 2009 la Iași, iar în 2010 edițiile de Transilvania, Oltenia și Banat.
Pe lângă ediția tipărită, cotidianul are și una electronică, fiind prezent în spațiul virtual și accesibil celor care au această preferință pe www.ziarullumina.ro.
Ziarul Lumina surprinde publicul cititor prin articolele sale în care se poate informa cu privire la teme de actualitate religioasă și socială, dar și spiritualitate ortodoxă. Printre acestea, cititorii pot consulta cuvintele rostite de Patriarhul Daniel sau noile hotărâri ale Sfântului Sinod. În toată această perioadă de apariție neîntreruptă nu a lipsit publicarea de documentare și reportaje pe diverse teme.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 777, Ultimul acces: 2024-04-11 00:43:09