Patriarhia Ecumenica | IPS Augustin, Mitropolitul Germaniei, a implinit 80 ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhia Ecumenică | IPS Augustin, Mitropolitul Germaniei, a împlinit 80 ani

[2018-02-08]
de Gheorghe Anghel

IPS Augustin, Mitropolitul Germaniei și Exarhul Europei Centrale (Patriarhia Ecumenică), a împlinit 80 de ani miercuri, 7 februarie 2018. Ierarhul este președintele Adunării Episcopilor Ortodocși din Germania (OBKD) încă de la înființarea acesteia din 2010.
Recent, ierarhii ortodocși din Germania, sub președinția IPS Augustin, au emis o „Scrisoare către tineri despre iubire, sexualitate și căsătorie”, document alcătuit în ultimii trei ani de Comisia Teologică a OBKD, condusă de Episcopul Vasilios de Aristis din partea Mitropoliei Ortodoxe Grecești din Germania.
Textul de cinci pagini se referă la iubire și sexualitate, căsătoriile între persoane de confesiuni și religii diferite, precum și la parteneriatele între persoanele de același gen. Documentul subliniază necesitatea unei acțiuni responsabile a persoanei: „Rolul Bisericii noastre este să-l asiste pe credincios cu sfaturi duhovnicești și nu acela de a formula reguli într-o modalitate mecanic㔠(mai multe detalii aici).
În cadrul Adunării, Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul ortodox român al Germaniei, Austriei și Luxemburgului și Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, și Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al aceleiași eparhii.
OBKD se întâlnește de două ori pe an în sesiuni de lucru, primăvara și toamna, ședințele fiind prezidate de reprezentantul Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului, în prezent Înaltpreasfințitul Părinte Augustin, Mitropolit de Germania și Exarh al Europei Centrale.
Adunarea Episcopilor Orto­docși din Germania (Orthodoxe Bischofskonferenz in Deutschland) a fost constituită în anul 2010, în urma recomandărilor făcute de cea de-a IV-a Conferință Presinodală Pan-Ortodoxă de la Chambesy (Geneva, Elveția).
La Sfântul și Marele Sinod din Creta a fost aprobat documentul privind Diaspora Ortodoxă care cuprinde și regulamentul de funcționare al Adunărilor Episcopale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 723, Ultimul acces: 2024-04-19 08:10:39