Mesajul pastoral de Anul Nou al PS Lucian, Episcop al Caransebesului, pentru ascultatorii Radio Trinitas - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul pastoral de Anul Nou al PS Lucian, Episcop al Caransebesului, pentru ascultatorii Radio Trinitas

[2007-01-01]
Am intrat in Noul An, anul mantuirii 2007. Suntem bucurosi ca Dumnezeu ne-a invrednicit sa intram intr-un nou an si suntem datori sa-I multumim pentru ca ne-a ajutat sa trecem bine si cu mult spor anul ce a trecut, 2006.
Pentru noi toti, anul 2007 inseamna un nou inceput pentru tara noastra, pentru Biserica noastra Ortodoxa, pentru fiecare crestin din aceasta tara. Haideti sa ne integram in marea familie europeana impreuna cu Iisus Hristos, Domnul, Mantuitorul si Stapanul vietii noastre.
Va doresc din toata inima, dvs., celor care va osteniti in studioul Radio Trinitas, ascultatorilor acestui post de radio si tuturor romanilor, tuturor credinciosilor, multa sanatate, pace si intru toate buna sporire. Noul an sa fie cu adevarat si din punct de vedere spiritual un nou inceput. Sa punem inceput bun vietii noastre, sa ne lepadam de faptele cele rele, de omul cel vechi si sa ne imbracam cu Iisus Hristos, Domnul si Mantuitorul nostru.
Ne-am integrat in aceasta familie europeana, insa trebuie sa ne pastram traditiile, valorile, sa tinem mult la morala noastra crestina, sa avem demnitate si verticalitate spirituala, si atunci integrarea noastra europeana va fi de mare folos, dezvoltandu-ne economic si material, dar nelasand partea cea buna a Mariei, rugaciunea si dragostea de Dumnezeu si de aproapele. Facem multe fagaduinte, dar haideti la inceputul anului 2007 sa facem fagaduinte Domnului si sa le implinim, sa fagaduim ca vom incepe Noul An cu Dumnezeu si sa strigam tuturor popoarelor: "Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri si va plecati.
De aici, din cetatea Caransebesului, va doresc tuturor un An Nou fericit, multe impliniri, sanatate, binecuvantare si sa ne iubim unii pe altii ca intr-un gand sa-L marturisim: pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfant, Treimea cea deofiinta si nedespartita".
La Multi Ani!

PS Lucian,
Episcop al Caransebesului

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 5605, Ultimul acces: 2023-06-04 02:30:23