Biserica Ortodoxa Romana vrea o Constitutie europeana crestina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Ortodoxa Romana vrea o Constitutie europeana crestina

[2007-01-04]
Romanii si bulgarii vor intari nucleul ortodox din Uniunea Europeana, alaturi de greci si ciprioti

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana nu este un soc pentru ortodoxia romana, considera parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Stoica admite insa ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) nu este nici euforica, nici sceptica in privinta intrarii tarii in Uniune, ci "eurorealista", cantarind pragmatic plusurile si minusurile integrarii.

"Trebuie sa profitam de avantajele pe care ni le ofera aderarea si sa incercam sa aplanam pericolele ei", spune Stoica. Oricum, intrarea in comunitatea europeana nu va reprezenta un soc pentru credinta romana, adauga purtatorul de cuvant al BOR. Ba mai mult, alaturi de biserica bulgara, greaca si cipriota, BOR va contribui la intarirea nucleului ortodox in UE.

Romanii din strainatate nu au renuntat la ortodoxie
"Romania va aduce comunitatii europene o spiritualitate care-i lipseste in prezent", afirma Stoica amintind de cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea. "Noi, rasaritenii, avem de invatat din modul de organizare, din disciplina Apusului", continua el. Stoica spune ca fervoarea credintei romanilor plecati la munca in strainatate a atras admiratia germanilor, spaniolilor, italienilor si francezilor.

"Nu putem vorbi de o pierdere a credintei ortodoxe a romanilor deveniti cetateni europeni. Dovada sunt bisericile comunitatilor de romani plecati in strainatate. Bisericile catolice si cele protestante din Franta, Belgia, Italia sau Spania gazduiesc cu bunavointa parohiile romanesti", intareste PS Casian, episcop al Dunarii de Jos.

Sursa: www.9am.ro


Contor Accesări: 1548, Ultimul acces: 2023-11-26 02:58:46