Vaticanul despre executarea lui Saddam - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul despre executarea lui Saddam

[2007-01-05]
Referitor la execuția capitală a lui Saddam Hussein, directorul Biroului de Presă a Sf. Scaun, pr. Federico Lombardi, a transmis jurnaliștilor în această dimineață o scurtă declarație. Redacția română a Radio Vatican a publicat traducerea declarației: "O execuție capitală este întotdeauna o știre tragică, motiv de tristețe, chiar și atunci când este vorba de o persoană care s-a făcut vinovată de delicte grave. Poziția Bisericii Catolice - contrară pedepsei cu moartea - a fost subliniată deja în repetate rânduri. Uciderea celui vinovat nu este calea pentru reconstrucția justiției și reconcilierea societății. Dimpotrivă, există riscul să se alimenteze spiritul de răzbunare și germeni de noi violențe. În acest timp întunecat din viața poporului irakian nu este de dorit altceva decât ca toți responsabilii să facă într-adevăr orice efort pentru ca într-o situație dramatică să se deschidă în sfârșit speranțe de reconciliere și de pace."

Radio Vatican a citat de asemenea poziția Cardinalului Renato Raffaele Martino, președintele Consiliului Pontifical pentru Justiție și Pace: "Sperasem, zilele trecute, că se va considera oportun să nu fie executată pedeapsa capitală pentru Saddam Hussein. Sper și înalț rugăciuni pentru ca acest ultim act să nu contribuie la agravarea deja critică a situației în Irak, țară deja atât de încercată de dezbinări și lupte fratricide. Pedeapsa capitală, cum învață enciclica Evangelium Vitae (nr. 27) trebuie evitată `având în vedere posibilitățile de care dispune o societate modernă de a reprima în mod eficace crima, prin forme care în timp ce îl face inofensiv pe cel care a comis-o, nu îi ia definitiv posibilitatea de a se răscumpăra`. Este bine cunoscută poziția Bisericii cu privire la darul vieții, de care omul nu dispune complet și care trebuie apărată din momentul conceperii până la sfârșitul ei natural. Această poziție exclude, așadar, atât avortul, cât și experimentarea asupra embrionilor, eutanasia și pedeapsa cu moartea, care sunt o negare a demnității transcendente a demnității persoanei umane, creată după imaginea lui Dumnezeu."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1502, Ultimul acces: 2023-11-27 06:55:02