Papa a vizitat asezamantul Caritas din Roma - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a vizitat așezământul Caritas din Roma

[2007-01-04]
În această dimineață, Sfântul Părinte a vizitat un așezământ condus de organizația Caritas a Diecezei de Roma în Colle Oppio. Fondat în 1983 acest așezământ a fost prima clădire pentru oameni fără locuință din Roma. În ultimii 23 de ani a primit mii de oameni, italieni și neitalieni. Însoțit de Cardinalul Camillo Ruini, Vicar General al Diecezei de Roma, Mons. Ernesto Mandara, Episcop auxiliar de Roma pentru aria centrală, și Mons. Guerino Di Tora, director Caritas, Papa a vizitat centrul de primire, cantina și ieslea construită de voluntarii Caritas și de oamenii primiți în așezământ. Sfântul Părinte i-a salutat și pe tinerii de la Centrul Monti-Esquilino, din același perimetru.
La intrarea în cantină, Papa s-a oprit pentru a binecuvânta o placă ce amintește vizita pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o aici la 20 decembrie 1992. În curtea cantinei, Papa s-a întâlnit cu voluntarii Caritas și cu locatarii actuali ai așezământului. În acest loc, care într-un fel poate fi considerat ca simbol al Caritas Roma, a spus Episcopul Romei, este posibil să atingem prezența lui Cristos din frații și surorile noastre care suferă de foame și în cei care le dau să mănânce. Aici putem să experimentăm faptul că atunci când ne iubim semenii îl cunoaștem pe Dumnezeu mai bine. În ieslea din Betleem, El ni s-a arătat ca un nou născut sărac și lipsit de ajutor. Mesajul Crăciunului este simplu: Dumnezeu a venit între noi pentru că ne iubește. Dumnezeu este iubire, nu o iubire sentimentală ci o iubire care devine o dăruire totală de sine, dispusă până și la sacrificiul pe cruce.
Papa Benedict al XVI-lea a amintit că cuvântul Betleem înseamnă casa pâinii. Cu adevărat Isus - pâinea din ceruri, pâinea vieții - se arată în diferite moduri în fiecare zi în acest așezământ unde scopul nu este doar de a da de mâncare oamenilor ci și de a-i sluji fără a face distincție după rasă, religie sau cultură. Din ieslea din Betleem și din fiecare iesle de Crăciun se aude o chemare: Isus ne iubește și ne învață cum să iubim. Directorii, voluntarii și toți cei care frecventează acest așezământ pot să experimenteze frumusețea acestei iubiri. Pot simți profunzimea bucuriei pe care o aduce, o bucurie cu siguranță diferită de cea proclamată de reclamele publicitare. Papa și-a încheiat discursul rugându-l pe Domnul să continue să îi apere pe oamenii care, în Caritas Roma, își asumă această prețioasă lucrare de promovare a solidarității, atât aici cât și în alte locuri din oraș. Fie ca Duhul Sfânt să anime inimile directorilor, lucrătorilor și voluntarilor, pentru ca aceștia să slujească cu și mai multă dedicare, inspirându-se din iubirea autentică creștină.
După discurs au fost citite cinci intenții de rugăciune, s-a recitat Tatăl nostru și s-a dat binecuvântarea finală. Papa a primit un card de acces în cantină, cu numărul unu, o pătură și un album cu desene ale copiilor ce trăiesc într-un așezământ pentru mame în dificultate. La rândul său, Sfântul Părinte a donat zece mii de pături și două mii de paltoane pentru a fi distribuite celor fără case cu care voluntarii Caritas se întâlnesc în fiecare noapte pe străzile capitalei Italiei. Papa s-a întors apoi cu mașina în Vatican.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1553, Ultimul acces: 2024-04-17 01:09:27