Familia Voiculescu a tras la Loterie o sponsorizare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familia Voiculescu a tras la Loterie o sponsorizare

[2007-01-08]
Saptamina financiara SRL, editorul saptaminalului omonim si apartinind familiei Voiculescu, a beneficiat, la sfirsitul anului trecut, de o sponsorizare de 15.000 de euro din partea Loteriei Romane, pentru sprijinirea proiectului „Marci romanesti de succes“.

Potrivit Legii nr. 32/1994, privind sponsorizarea, o companie cu capital majoritar de stat – cum e Loteria Romana, unde statul detine 80% din actiuni – nu poate sa sponsorizeze o societate cu capital privat. Aceeasi lege permite insa companiilor cu capital majoritar de stat sa sponsorizeze asociatii si fundatii, pentru sustinerea activitatilor pe care acestea le desfasoara conform statutului lor.

In consecinta, „Saptamina Financiara“ a recurs la colaborarea cu o asociatie obscura, Generatia Mileniului III, care a formulat cererea de sponsorizare catre Loteria Romana. Cererea a fost inregistrata la secretariatul Loteriei pe 2 octombrie 2006 si a fost aprobata de catre membrii AGA opt zile mai tirziu. Cei 15.000 de euro au fost cheltuiti de catre „Saptamina Financiara“ pentru organizarea evenimentului de lansare a catalogului „Marci romanesti de succes“, ce a avut loc pe 16 octombrie, la Ateneul Roman.

Ghervasuc: „Noi am sponsorizat o asociatie“

Intrebata in legatura cu aceasta sponsorizare, Liliana Ghervasuc, presedinta Loteriei Romane, ne-a declarat: „Noi am sponsorizat o asociatie, nu o firma privata. Pe noi ne-au contactat reprezentantii Asociatiei Generatia Mileniului III, iar daca ei au transferat banii catre o firma privata, pe noi nu ne mai intereseaza. Ei raspund pentru banii pe care i-au primit“. Conform cererii facute de catre asociatie pentru obtinerea sponsorizarii, rezulta clar ca reprezentantii Loteriei Romane stiau dinainte ca respectivii bani vor ajunge la „Saptamina Financiara“.

„Va rugam prin prezenta sa analizati solicitarea noastra de sponsorizare, in vederea participarii ca si coorganizatori alaturi de «Saptamina Financiara» la evenimentul Marci romanesti de succes, ce se va desfasura in 16 octombrie 2006, la Ateneul Roman“, scrie in cererea asociatiei. Ghervasuc ne-a atras atentia ca sponsorizarea a fost legala si sa nu incercam „sa o legam de familia Voiculescu, ca nu avem nici o sansa“. Liliana Ghervasuc este un membru important al Partidului Conservator. Ea este presedinta Clubului Femeilor Conservatoare si a candidat in 2004, din partea PC, pentru postul de primar al sectorului 3. Ea ocupa postul de presedinte al Loteriei in urma propunerii facute de catre conducerea PC.

Conform Registrului Comertului, 67,5% dintre actiunile SC Saptamina Financiara SRL sint detinute de catre Camelia Voiculescu (fiica liderului PC, Dan Voiculescu), 22,5% din actiuni sint detinute de catre Mihai Craiu (director general la „Saptamina Financiara“, „Jurnalul National“ si la Editura Intact si membru PC), iar celelalte 10% din actiuni sint ale Gabrielei Vrinceanu-Firea, director editorial la „Saptamina Financiara“.

Proiectul „Marci romanesti de succes“ este un produs al „Saptaminii Financiare“ si al firmei Media Consulta International, la aceasta din urma Mihai Craiu detinind 99,9% din actiuni.

Sursa: www.9am.ro


Contor Accesări: 1400, Ultimul acces: 2023-09-28 21:02:57