In numele lui "23 August"! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

In numele lui "23 August"!

[2007-01-08]
SC FAUR SA revendica, la tribunal, complexul «Lia Manoliu». Pentru primarul general Videanu si pentru ANS cosmarul abia incepe

La finele anului 2006, S.C. FAUR S.A. a introdus actiune in revendicare pentru Complexul “Lia Manoliu”, chemand in fata instantei Tribunalului Bucuresti cinci parati: Statul roman, prin Directia Generala pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2, Primaria Sector 2, Consiliul local Sector 2, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida (fost Grup scolar “23 August”) si Agentia Nationala pentru Sport. FAUR S.A. solicita instantei sa constate calitatea de succesor universal al N. Malaxa S.A.R.

In documentele depuse la dosar, conducerea S.C. FAUR dovedeste ca este atat fosta “Uzinele 23 August”, cat si fosta N.Malaxa S.A.R. Malaxa a devenit proprietar al terenurilor care au fost identificate, azi, drept, Complexul “Lia Manoliu”, la data de 1 septembrie 1941, prin cumparare de la Bety Landman, fiul acesteia, Richard si Corina Marcuson nascuta Landman. Pretul vanzarii acestei suprafete de 51.239 metri patrati a fost de 41 de milioane lei, suma care a fost platita pe loc. Mai tarziu, statul a preluat activele Malaxa fara titlu.

Prin introducerea complexului “Lia Manoliu” in litigiu, prin actiunea n revendicare, palnurile tandemului Adriean Videanu-Mircea Sandu, de a construi un stadion competitiv si de a organiza o finala de cupa europeana pe acest complex s-au naruit. Atata timp cat “Lia Manoliu”, cu tot ceea ce inseamna terenuri de fotbal, pista de alergare, casa de bilete, peluza, alei si spatii verzi fac obiectul unui litigiu, nimeni nu are voie sa demoleze sau sa construiasca. E valabila doar conservarea bunului respectiv.

Sursa: www.9am.ro


Contor Accesări: 1476, Ultimul acces: 2023-09-20 14:29:10