Investitie BERD de 40 milioane de euro in sectoarele IT din Romania si Bulgaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Investitie BERD de 40 milioane de euro in sectoarele IT din Romania si Bulgaria

[2007-01-08]
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea investi intr-un fond de investitii, New Europe Venture Capital (NEVEQ), tarile in care banca isi va dezvolta proiectul fiind Romania si Bulgaria. Suma care ar putea fi alocata este de pana la 10 milioane de euro, iar estimarile privind valoarea fondului sunt de aproximativ 40 milioane de euro.

Sectorul vizat pentru investitii este cel tehnologic, care detine patente, dar atentia se va indrepta cu precadere asupra industriei de software si de servicii IT, potrivit unui comunicat al BERD. Firmele mici si mijlocii din Romania vor fi principalele beneficiare ale banilor proveniti de la Banca Europeana. De asemenea, fondul are si o tinta: investitiile se vor realiza in cadrul firmelor de dimensiuni mijlocii, cu un management performant. NEVEQ este un fond de tip inchis, care va fi administrat de firma NEVEQ Capital Partners Limited, inregistrat in Insulele Virgine.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare se angajeaza sa investeasca o suma echivalenta cu 20% din capitalul agregat total al fondului, in limita a 10 milioane de euro. Una dintre posibilitati ar fi ca managerul fondului sa preia posturi in consiliile de conducere ale companiilor incluse in portofoliul NEVEQ, urmand sa transfere firmelor expertiza tehnica si know-how.

Prin implicarea substantiala a echipelor locale ale NEVEQ, fondul va contribui la transferul abilitatilor din domeniul investitiilor catre managerii companiilor din portofoliu. De asemenea, BERD anticipeaza cresterea competitivitatii firmelor, ceea ce va conduce la dezvoltarea pietelor locale si la atragerea de investitori strategici.

Sursa: www.9am.ro


Contor Accesări: 1447, Ultimul acces: 2023-09-28 21:28:44