24 de misionari au murit violent anul trecut - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

24 de misionari au murit violent anul trecut

[2007-01-08]
Douăzeci și patru de misionari, preoți, persoane consacrate și laici, au fost uciși în 2006, în timp ce își îndeplineau lucrarea misionară. Față de 2005, numărul celor uciși a scăzut cu unu. Agenția misionară Fides a Vaticanului a publicat raportul deceselor nu doar al misionarilor ci și al tuturor membrilor personalului eclesiastic, morți în mod violent sau care și-au sacrificat viața, conștienți de riscurile la case se spun și care cu toate acestea nu și-au abandonat angajamentele.
Lista Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor evită folosirea termenului de martiri, pentru a nu interveni cu procesul Bisericii de declarare de martiri. Cu toate acestea, Biserica îi propune credincioșilor spre pomenire în rugăciune, pentru odihna veșnică. Africa este continentul în care s-au înregistrat cele mai multe victime în ultimul an: nouă preoți, o călugăriță și un laic au murit voluntar. În Kenya au fost uciși trei preoți, iar în Nigeria au dispărut doi preoți. Al doilea continent marcat de morți violente în 2006 a fost America de Sud, unde și-au pierdut viețile șase preoți, o călugăriță și un laic. În Asia au murit doi preoți, o călugăriță și un laic. De o moarte violentă a avut parte o persoană consacrată în Oceania. Fides explică faptul că lista este provizorie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1460, Ultimul acces: 2024-07-12 11:04:05